ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Comisia juridică a Camerei Deputaților a amânat pentru a doua oară discutarea inițiativei cetățenești de modificare a Constituției, prin care se stabilește că familia este întemeiată pe căsătoria între un bărbat și o femeie.

Președintele Comisiei, deputatul PSD Eugen Nicolicea, a explicat că se așteaptă un raport din partea Comisiei de regulament. Aceasta trebuie să decidă care dintre cele două Camere parlamentare este prima sesizată în astfel de cazuri.

„Avem o enumerare în care se vorbește de Camera Deputaților și Senat, Camera fiind prima, dar este singurul argument pentru care s-ar putea susține că noi suntem primă Cameră sesizată. Nu avem reglementat corect în regulament procedura de mediere și dacă există cumva o primă cameră și o a doua cameră, fapt pentru care am ajuns la concluzia că trebuie să modificăm regulamentele pentru a scrie clar o procedură. Avem nevoie de niște reguli clare", a afirmat Nicolicea.

Coaliția pentru Familie a strâns un număr de 3 milioane de semnături, pe care le-a depus la Senat alături de o propunere de revizuire a Constituției privind definiția familiei prin care se cere modificarea articolul 48, aliniatul 1, care se referă la definiția familiei. În actuala formă, acesta prevede că "familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între soți", însă semnatarii inițiativei vor ca definiția să fie schimbată pentru a bloca orice posibilitate a legiferării căsătoriei între persoane de același sex. Astfel, inițiativa prevede că "familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie".