ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vicepreședintele SUA, Mike Pence vine în România. Acesta a răspuns invitației adresate de Guvernului României, după cum a anunțat, joi, la Sinteza Zilei, premierul Viorica Dăncilă.

Premierul Viorica Dăncilă a avut, în această seară, o convorbire telefonică de 20 de minute cu vicepreședintele SUA, Mike Pence.

Vicepreședintele SUA i-a spus premierului că apreciază modul în care România conduce președinția rotativă a Uniunii Europene. De asemenea, cei doi au discutat despre parteneriatul strategic dintre SUA și România.
„Prim-ministrul României Viorica Dăncilă a avut astăzi, 28 februarie 2019, o convorbire telefonică cu vicepreședintele Statelor Unite ale Americii, Mike Pence. Cu acest prilej, cei doi oficiali au exprimat satisfacția pentru relația bilaterală excelentă și pentru evoluțiile pozitive înregistrate în cadrul Parteneriatului Strategic dintre cele două state. Premierul Viorica Dăncilă a transmis mulțumiri vicepreședintelui Pence pentru sprijinul acordat de SUA consolidării cooperării bilaterale pe dimensiunea de securitate, dar și în cadrul NATO, mai ales în contextul evoluțiilor curente din mediul de securitate. Totodată, a accentuat importanța dezvoltării în continuare a tuturor domeniilor acoperite de Parteneriatul Strategic, în special cel economic. A reconfirmat importanța acordată de Guvernul României consolidării relației transatlantice, obiectiv urmărit constant de țara noastră. De asemenea, în discuție au mai fost abordate subiecte de actualitate din agenda internațională. În vederea aprofundării relației bilaterale și a dialogului politic, Prim-ministrul României a adresat invitația vicepreședintelui SUA de a vizita țara noastră”, se arată într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.