ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Elon Musk a găzduit o discuție cu Alex Jones, fondatorul InfoWars, proaspăt reinstalat pe Twitter, și cu Andrew Tate. 
 
Miliardarul Tesla i-a permis lui Jones să revină pe Twitter, după ce le-a cerut urmăritorilor săi să voteze dacă să restabilească contul.
 
Invitații lui Musk au atins subiecte precum libertatea de exprimare, revenirea lui Jones pe Twitter, pericolele Inteligenței Artificale, roboți, dar și planurile globaliștilor. Elon Musk a sfătuit ascultătorii să facă cât mai mulți copii pentru a perpetua civilizația. Miliardarul are în prezent 11 copii.
 
Elon Musk: E foarte important să ai copii, altfel nu va exista o viitoare generație. Alex, tu ai copii?
 
Alex Jones: (...) Am patru copii...
 
Elon Musk: Dar tu, Andrew?
 
Andrew Tate: Am câțiva...o să vin să-ți fur titlul...
 
Elon Musk: Cred că trebuie să încurajăm oamenii să aibă copii.
 
Andrew Tate: Și acesta e argumentul de bază, de asta este așa de important, vorbim despre cât de egoiști sunt globaliștii și cât de mult le pasă doar de ei înșiși...
 
Alex Jones: Majoritatea globaliștilor nu au copii .
 
Andrew Tate: Normal, pentru că sunt egoiști!


Jones a fost suspendat de pe Twitter din 2018 din cauza afirmației sale potrivit căreia masacrul de la Sandy Hook a fost o farsă. Jones a susținut că împușcăturile din 2012 de la școală, în care au fost uciși 20 de copii și șase profesori, au fost trucate și a numit victimele "actori de criză", notează The Telegraph.

Twitter l-a blocat pe bărbatul în vârstă de 49 de ani, care a fondat site-ul american Infowars, din cauza a ceea ce site-ul a declarat că a fost "comportamentul său abuziv".

Musk l-a readus pe Jones după ce 70 la sută dintre votanții unui sondaj de opinie de pe Twitter au susținut reintroducerea contului. Dl Musk a spus: "Oamenii au vorbit și așa va fi".

Decizia vine la aproape un an după ce miliardarul a spus că nu-i va permite lui Jones să se întoarcă. În noiembrie 2022, Musk a afirmat că nu are "nicio milă pentru oricine care s-ar folosi de moartea unor copii pentru câștig, politică sau faimă".

Decizia spontană vine pe fondul unui boicot tot mai mare al Twitter din partea agenților de publicitate, care se tem de schimbarea de ton a platformei sub conducerea lui Musk. 

Companii precum Disney și Apple au încetat să-și mai facă publicitate de teama tipului de conținut alături de care ar putea apărea marca lor. Musk a acuzat agenții de publicitate că încearcă să îl "șantajeze" și le-a spus: "duceți-vă dracului". El a încercat să prezinte Twitter ca pe un bastion al libertății de exprimare.

Jones și Tate, care se confruntă cu acuzații de viol și trafic de persoane în România, au lăudat schimbările făcute de Musk la Twitter în timpul unei conversații transmise în direct pe platformă duminică seara. 

Musk a declarat că Twitter intenționează să "respecte cât mai mult posibil legea" în ceea ce privește libertatea de exprimare și "să facă tot posibilul să nu depășească legea". 

El a spus: "Dacă cineva spune ceva care este ilegal, atunci vom lua măsuri, dacă cineva spune ceva care nu este ilegal, atunci am aspira să nu luăm măsuri". 

Musk a recunoscut că aducerea înapoi a domnului Jones ar fi "rău pentru X din punct de vedere financiar".
 
Twitter a reinstalat, de asemenea, pagina Infowars, site-ul lui Jones. 

Jones și-a cerut scuze când a fost întrebat de Musk despre comentariile sale despre Sandy Hook. Musk a spus: "Evident, dacă cineva neagă crimele de copii, nu este deloc cool". 

Jones a spus: "Îmi cer scuze în fiecare emisiune. Și o voi spune din nou, îmi cer scuze că mi-am dat doar comentariul, pentru că sunt de fapt doar un tip". 

Speranța prezidențială republicană Vivek Ramaswamy s-a alăturat și el evenimentului de pe Twitter alături de fondatorul Infowars, Musk și Tate. Ramaswamy a declarat că el crede că va fi mai mult "adevăr decât neadevăr" din partea dlui Jones.