ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O reluare a serialului Disney „The Proud Family" a primit reacții negative din cauza unei scene dintr-un episod recent al desenului animat în care copiii cântă despre sclavie, susținând că America „le este datoare" americanilor de culoare, deoarece America „încă nu și-a ispășit" prejudecățile sistemice, rasismul și supremația albilor, informează FoxNews.

„Această țară a fost construită pe sclavie, ceea ce înseamnă că sclavii au construit această țară", se afirmă în mod repetat în cântecul din episodul Disney+ „The Proud Family: Louder and Prouder", care a trecut în revistă istoria zilei de 1 iunie. „Descendenții sclavilor continuă să o construiască, sclavii au construit această țară, iar noi, descendenții sclavilor din America, am câștigat compensații pentru suferința lor și continuăm să câștigăm în fiecare moment pe care îl petrecem scufundați într-o prejudecată sistemică, rasism și supremație albă cu care America a fost fondată și pentru care încă nu a ispășit pedeapsa", au scandat copiii.
 
 
 „Noi am făcut familiile voastre bogate", continuă cântecul. „De la moștenitorii plantațiilor din sud, la bancherii din nord, la proprietarii de nave din Noua Anglie, părinții fondatori, foștii președinți, actualii senatori, Illuminati, Noua Ordine Mondială". Christ Rufo, membru al Manhattan Institute, a distribuit pe Twitter un clip al episodului, numindu-l „pură teorie critică rasială". Melodia a promovat, de asemenea, ideea că președintele Abraham Lincoln nu a eliberat de fapt sclavii.

„I-am avut pe Tubman, Turner, Frederick D., apoi au spus că Lincoln a eliberat sclavii, dar sclavii erau bărbați și femei, și numai noi ne putem elibera", se afirmă în cântec. „Emanciparea nu înseamnă libertate. Jim Crow, segregarea, școlile publice hrănesc închisori private în care devenim din nou sclavi."

„Propagandă vădit antialbă", a scris pe Twitter contul popular End Wokeness. 

Producătorul executiv al emisiunii, Latoya Raveneau, a recunoscut că a avut o „agendă gay deloc secretă" într-o ședință a personalului Disney atunci când a produs emisiunea, potrivit unui clip împărtășit de Rufo.

„Conducerea noastră de acolo a fost atât de primitoare față de agenda mea gay deloc secretă", a spus Raveneau. „Tot acel elan pe care l-am simțit, cum ar fi acel sentiment că nu trebuie să-mi fie frică, ca să zicem, hai să avem aceste două personaje să se sărute... eu doar, ori de câte ori puteam, adăugam homosexualitate."

„Nimeni nu mă oprea și nimeni nu încerca să mă oprească", a spus ea.