ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Olena Zelenska a avertizat că ucrainenii sunt în "pericol de moarte", fiind lăsați să moară dacă țările occidentale nu își continuă sprijinul financiar, transmite BBC, citat de Știripesurse.

Prima doamnă a Ucrainei a vorbit cu jurnalista Laura Kuenssberg de la BBC, la o zi după ce senatorii republicani din SUA au blocat un proiect de lege cheie pentru ajutor.

Vorbind la câteva ore după un atac cu rachete rusești, ea a spus: "Dacă lumea va obosi, ne vor lăsa pur și simplu să murim".

Într-un interviu exclusiv care va fi difuzat duminică, Olena Zelenska a declarat pentru BBC că încetinirea ajutorului reprezintă un "pericol mortal" pentru țara sa.

"Avem mare nevoie de ajutor. Cu cuvinte simple, nu ne putem plictisi de această situație, pentru că, dacă o facem, murim. Iar dacă lumea obosește, ne va lăsa pur și simplu să murim", a spus ea.

Prima doamnă a continuat: "Ne doare foarte tare să vedem semnele că dorința pasională de a ajuta s-ar putea estompa. Este o chestiune de viață pentru noi. Prin urmare, ne doare să vedem asta".