ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Concurenții pentru nominalizarea prezidențială din 2024 a Partidului Republican au abordat miercuri seară numeroase subiecte de interes pentru americanii pro-viață și pro-familie, în timpul celei de-a doua dezbateri primare a Partidului Republican la Biblioteca Prezidențială Ronald Reagan, relatează LifeSiteNews.

La dezbatere, găzduită de Fox Business și Univision, au participat șapte concurenți, dar din nou a lipsit candidatul de frunte, fostul președinte Donald Trump, care a ales din nou să nu participe - o alegere criticată de mai mulți dintre contracandidații săi.

Principalul rival al lui Trump, guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, l-a acuzat pe Trump că este absent în lupta republicanilor:
 
"Vreau ca el să se uite în ochii oamenilor care duc această luptă de mult timp și să se explice", a spus el.
 
 
 
Fostul guvernator din New Jersey, Chris Christie, a glumit că absența lui Trump a justificat redenumirea lui "Donald Duck".
 


Dezbaterea a acoperit o gamă largă de subiecte, în timpul căruia DeSantis a promis că, în calitate de președinte, va intenta procese privind drepturile civile împotriva procurorilor locali neglijenți puși în funcție de finanțatorul de stânga George Soros, în timp ce fostul vicepreședinte al lui Trump, Mike Pence, a declarat că, dacă va fi ales, va desființa Obamacare prin "revigorarea federalismului" și întoarcerea politicii de sănătate la nivelul statelor.

Mai mulți candidați au avut ocazia să se pronunțe asupra tendinței de a supune minorii cu disforie de gen la practici de "tranziție" care le schimbă viața, pe care omul de afaceri Vivek Ramaswamy a numit-o o problemă de sănătate mintală, a cărei afirmare este orice, dar nu compasiune.
 
Guvernatorul Dakota de Nord, Doug Burgum, a declarat că problema este una pe care trebuie să o rezolve fiecare stat în parte, iar Pence a susținut o interdicție federală pentru această practică, adăugând în același timp că promovarea alegerii școlii ar forța școlile cu prejudecăți ideologice să se "îndrepte" rapid.

DeSantis și-a prezentat bilanțul său în domeniul educației în Florida, inclusiv promulgarea alegerii universale a școlilor și a unei declarații a drepturilor părinților, interzicerea teoriei rasiale critice în sălile de clasă și înlocuirea ideologiei woke cu aprecierea valorilor fondatoare ale Americii. "Florida arată cum se face, iar copiii câștigă", a spus el.

Întrebat cum pot câștiga republicanii în pofida dezavantajului politic perceput al problemei avortului, DeSantis a spus că va câștiga în fața alegătorilor independenți "la fel cum am făcut în Florida", citând realegerea sa cu 19 puncte anul trecut, în pofida faptului că republicanii au obținut rezultate slabe în cea mai mare parte a țării.
 
El a respins, de asemenea, ideea că legea pro-viață ar fi de vină pentru pierderile din acel an, amintind vorbele regretatului președinte Ronald Reagan că "fiecare persoană are un scop și o valoare" și subliniind importanța expunerii radicalismului democraților pe această temă.

Christie a răspuns invocând veto-ul său de 14 ori împotriva finanțării de către contribuabili a Planned Parenthood, despre care a spus că a fost o poziție deosebit de dificilă într-un stat albastru, menționând în același timp că a considerat avortul o problemă de stat și făcând apel la pro-viață să apeleze la independenți subliniind că sunt pro-viață "pentru întreaga viață", semnalând compasiune pentru persoanele născute, cum ar fi dependenții de fentanil.

Fostul președinte Trump își menține un avans covârșitor pentru nominalizare, chiar dacă persistă întrebări grave cu privire la capacitatea sa de a-l învinge pe președintele Joe Biden într-o revanșă.
 
Votul primar începe în ianuarie anul viitor cu adunările electorale din Iowa, unde susținătorii lui DeSantis speră că operațiunea de teren a guvernatorului va aduce o victorie care să inverseze traiectoria bătăliei pentru nominalizare.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews