ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Elon Musk a vorbit despre înstrăinarea dureroasă de fiul său, devenit transsexual, numindu-l "comunist" și dând vina pe pe liceul privat scump pe care l-a frecventat pentru modul său de a privi viața, relatează Daily Mail. El consideră că fiul său a fost „spălat la creier”.

Copilul lui Musk, acum în vârstă de 19 ani, și-a schimbat anul trecut în mod legal sexul în feminin și numele în Vivian Jenna Wilson, afirmând în documentele depuse la tribunal că 'nu mai dorește să fie legată' de miliardarul CEO al Tesla 'în niciun fel'. 
 

Vivian Jenna Wilson
 
Într-un fragment din viitoarea sa biografie a lui Musk, publicată joi de Wall Street Journal, autorul Walter Isaacson a scris că ruptura dintre Musk și Vivian 'l-a durut mai mult decât orice altceva în viața sa de la moartea infantilă a primului său copil, Nevada', care a murit la doar 10 săptămâni din cauza sindromului morții subite a copilului.

Miliardarul a fost 'în general optimist' când a aflat prima dată despre tranziția copilului său, dar lucrurile s-au schimbat când Vivian, căreia i se mai spune și Jenna, a început să exprime opinii marxiste extreme și și-a declarat intenția de a rupe orice legătură, potrivit lui Isaacson.

„A trecut de la socialism la comunism deplin și la a crede că oricine este bogat este rău”, i-a spus Musk autorului, dând vina în parte pe Crossroads, școala privată K-12 din Santa Monica, unde școlarizarea anuală costă până la 50.000 de dolari.

Un purtător de cuvânt al Crossroads School for Arts & Sciences nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii din partea DailyMail.com joi. 

Isaacson scrie că atunci când Vivian avea 16 ani, ceea ce ar fi fost în 2020 sau 2021, i-a trimis un mesaj soției fratelui lui Elon pentru a ieși în evidență, scriind: "Hei, sunt transsexuală, iar numele meu este acum Jenna ... Nu-i spuneți tatălui meu".   

Biograful dezvăluie că ruptura dureroasă dintre Musk și Vivian este parțial responsabilă pentru obsesia continuă a miliardarului față de ideologia 'woke', pe care el o consideră o amenințare la adresa civilizației umane și care a motivat achiziționarea Twitter, în valoare de 42 de miliarde de dolari, anul trecut. 

„Dacă nu se oprește virusul minții 'woke', care este în mod fundamental anti-stiință, anti-merit și antiuman în general, civilizația nu va deveni niciodată multiplanetară”, i-a spus Musk autorului.

Deși Musk a mai acuzat anterior școlile 'woke' pentru ruptura sa cu Vivian, este pentru prima dată când numește Crossroads, care se adresează copiilor celor bogați și celebri și care are o listă de absolvenți plină de vedete. 

Înființată în 1971 ca școală laică, inițial afiliată la biserica episcopală St. Augustine By-the-Sea din Santa Monica, școala a evoluat într-o academie de prestigiu pentru următoarea generație de vedete de la Hollywood. 

Printre absolvenții de la Crossroads se numără o mulțime de vedete de primă mărime, precum Zooey Deschanel, Jonah Hill, Jack Black, Kate Hudson și Gwyneth Paltrow.

Jack Quaid, fiul actorilor Meg Ryan și Dennis Quaid și el însuși un star în ascensiune la Hollywood, a absolvit, de asemenea, școala.

Fiii lui LeBron James, Bronny și Bryce, au urmat și ei cursurile Crossroads înainte de a se transfera la Sierra Canyon pentru programul de baschet al acestei școli.

'Credem că unicitatea copiilor este dezvăluită în însăși existența lor și că este responsabilitatea școlii să le stimuleze simțul înnăscut al misterului și bucuriei vieții', se arată în declarația de filozofie a școlii. 

După cum a amintit o absolventă de la Crossroads pentru Refinery29: "Toți elevii au urmat un curs numit "abilități de viață", care este, în esență, terapie de grup. Acolo, am vorbit despre sentimentele noastre ca și cum ar fi fost la fel de importante ca și teorema lui Pitagora'.

Vivian a depus pentru prima dată o petiție legală pentru a-și schimba numele și genul în aprilie 2022.

Ea a declarat unui tribunal din California că dorește să fie cunoscută sub numele de Vivian Jenna Wilson, în parte pentru a se distanța de tatăl ei, care este în prezent clasat ca fiind cea mai bogată persoană din lume, cu o avere netă de 258 de milioane de dolari, potrivit Forbes.

Această cerere a fost acceptată în iunie 2022. Mama ei este scriitoarea canadiană Justine Wilson, care a fost căsătorită cu Musk între 2000 și 2008. 

Musk are în total nouă copii în viață, dintre care cinci cu Wilson, doi cu fosta iubită Grimes și doi cu Shivon Zilis, director al Neuralink.

Musk a postat odată pe Twitter un mesaj celebru: 'Susțin absolut trans, dar toate aceste pronume sunt un coșmar estetic'. Și: "Pronumele sunt nașpa".