ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Astăzi are loc ședința Sfântului Sinod al BOR. În acest context, redacția a primit următorul Comunicat (titlul de mai sus aparține redacției):
 
COMUNICAT DE PRESĂ 

Pentru că atât în presă cât și pe canalele de socializare au fost vehiculate informații false precum și îndemnuri la adunări "de susținere” a Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Teodosie, Biroul de comunicare al Arhiepiscopiei Tomisului face următoarele precizări:

"Conspirația” creată în mass-media în jurul așa-zisei excluderi a Arhiepiscopului Tomisului de la ședința Sinodului mitropolitan al Mitropoliei Munteniei și Dobrogei (desfășurată ieri -n.n.) este falsă. Înaltpreasfințitul Teodosie a fost chemat la Constanța, la căpătâiul unui fiu duhovnicesc, pentru a-l mărturisi și a-i oferi Sfânta Împărtășanie. Fiind o situație gravă, urgentă și neașteptată, care a necesitat deplasarea personală a Înaltpreasfințitului, nu a mai fost posibilă revenirea în timp util la ședința sinodului mitropolitan.

⁠Arhiepiscopia Tomisului și întâistătătorul ei, Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, resping cu fermitate orice "legătură” imaginară a Preafericitului Părinte Patriarh sau a oricărui membru al Sfântului Sinod cu absența ierarhului nostru de la Sinodul mitropolitan, cauzată de o urgență pastorală.

⁠Atât Arhiepiscopul Tomisului cât și credincioșii celei mai vechi eparhii a neamului rămân în comuniune și ascultare față de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel și față de hotărârile Sfântului Sinod.

⁠Rugăm pe toți frații de credință să nu ia în considerare nici un îndemn la mitinguri, adunări, manifestații, etc. Considerăm toate aceste activități provocatorii nepotrivite cu rânduiala Bisericii și menite să atragă în derizoriu chiar și cele mai oneste inițiative.