ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Novak Djokovic, cel mai bine clasat jucător de tenis masculin din lume, s-a retras de la turneul BNP Paribas Open de la Indian Wells după ce guvernul Statelor Unite i-a refuzat, probabil, permisiunea specială de a intra în țară ca străin nevaccinat.

Organizatorii turneului au anunțat retragerea lui Djokovic într-un tweet de duminică seara, fără a preciza cauza sau a oferi alte comentarii.
 
Turneul a început luni, 6 martie, și se va desfășura până duminică, 19 martie. Djokovic nu va putea participa nici la Miami Open, care se va desfășura între 19 martie și 2 aprilie.

Directorul turneului de la Indian Wells, Tommy Haas, a declarat anterior că ar fi o "rușine" să nu-l avem pe Djokovic pe tablou.

Luna trecută, fratele tenismenului sârb a declarat presei că Djokovic a solicitat un permis special pentru a intra în Statele Unite pentru a juca în turnee. Djokovic însuși și-a exprimat o "mare dorință" de a concura la Indian Wells și la Miami Open, dar a recunoscut că problema nu era în mâinile sale.

Interdicția de călătorie în Statele Unite pentru străinii care nu au primit vaccinul COVID va rămâne în vigoare cel puțin până la 11 mai, zi desemnată de administrația Biden ca fiind sfârșitul oficial al restricțiilor COVID.

Vineri, senatorii Rick Scott și Marco Rubio i-au scris președintelui Joe Biden o scrisoare în care îi cereau să aprobe cererea lui Djokovic de a intra în Statele Unite.

"Domnul Djokovic este un atlet de talie mondială, cu o condiție fizică de vârf, care nu prezintă un risc ridicat de complicații grave din cauza COVID-19. Pare atât ilogic, cât și neconform cu opiniile propriei dvs. administrații să nu-i acordați derogarea pe care o solicită pentru a putea călători în SUA pentru a participa la un eveniment profesionist", se arată în scrisoare.

În ianuarie, Djokovic a fost autorizat să concureze la Australian Open, la doar un an după ce guvernul australian l-a expulzat pentru că nu avea o viză aprobată ca străin nevaccinat. El a câștigat ediția din acest an a Openului Australiei într-o manieră dominantă, cedând un singur set pe parcursul întregului turneu.