ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Novak Djokovic a declarat că ar prefera să piardă viitoarele trofee de tenis decât să se vaccineze anticovid.

Vorbind în exclusivitate pentru BBC, el a spus că nu ar trebui să fie asociat cu mișcarea anti-vaccinare, dar a susținut dreptul individului de a alege.

Djokovic a fost întrebat dacă ar sacrifica participarea la competiții precum Wimbledon și Openul Franței din cauza poziției sale față de vaccin.

"Da, acesta este prețul pe care sunt dispus să îl plătesc", a spus el.

Câștigătorul de 20 de Grand Slam-uri a fost expulzat din Australia luna trecută, după ce guvernul i-a anulat viza în urma unei dispute legate de statutul său privind vaccinul.

Djokovic, care este numărul unu mondial în tenisul masculin, a declarat că a obținut o scutire medicală pentru a intra în țară pentru a juca la Australian Open, deoarece s-a recuperat recent de la Covid-19.

Cu toate acestea, ministrul imigrației din țară, Alex Hawke, a anulat personal viza jucătorului de 34 de ani, pe motiv că prezența sa ar putea incita la "tulburări civile" și încuraja reacțiile anti-vaccin.

"Nu am fost niciodată împotriva vaccinării", a declarat el pentru BBC, confirmând că a fost vaccinat în copilărie, "dar am susținut întotdeauna libertatea de a alege ce îți injectezi în corp".

Djokovic a declarat că speră ca cerințele de vaccinare în anumite turnee să se schimbe, adăugând că speră că "poate juca încă mulți ani".

Dar el a confirmat, de asemenea, că este dispus să renunțe la șansa de a deveni, statistic, cel mai mare jucător de tenis masculin din toate timpurile, deoarece are această convingere. 

"Nu am fost niciodată împotriva vaccinării. Înțeleg că, la nivel global, toată lumea încearcă să depună un mare efort pentru a gestiona acest virus și pentru a vedea, sperăm, un sfârșit în curând al acestui virus".
 
VIDEO: