ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Soldații ucraineni care ar fi fost filmați executând prizonieri de război ruși (POW) ar trebui să sufere o "pedeapsă pură" sub forma pedepsei cu moartea, a declarat vineri seara fostul președinte rus Dmitri Medvedev, și Vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Federației Ruse.  potrivit Jeusalem Post.

„Cu mulți ani în urmă, mi s-a predat dreptul penal la universitate. Se spunea că pedeapsa penală este formată din două elemente: Corecția și reeducarea infractorilor și pedeapsa", a scris Medvedev în grupul său de pe Telegram. „Moartea este singura pedeapsă pură, din motive evidente".

Medvedev a continuat, spunând că „ticăloșii ucraineni care au împușcat militarii ruși nu ar trebui să primească altă pedeapsă decât o pedeapsă pură. Chiar dacă va dura ani de zile pentru a-i găsi".

Anterior, vineri, Ministerul rus al Apărării a afirmat că Ucraina a executat peste 10 prizonieri de război ruși, acuzând Kievul de comiterea unor crime de război pe care, potrivit Moscovei, Occidentul le ignoră.

Ministerul a citat o înregistrare video care a circulat pe rețelele de socializare rusești, despre care a spus că arată execuția prizonierilor de război ruși. Acum, clipul a fost cenzurat de Twitter din cauza conținutuli Videoclipul sau afirmația ministerului apărării nu au putut fi verificate imediat. „Această ucidere brutală a militarilor ruși nu este nici prima și nici singura crimă de război", a declarat ministerul Apărării.
 

 VIDEO:
 
 
 
 „Aceasta este o practică obișnuită în cadrul Forțelor Armate ale Ucrainei, care este susținută în mod activ de regimul de la Kiev și ignorată în mod flagrant de către patronii săi occidentali."
 
 VIDEO:
 
 
 
 
Videoclipul arată ceea ce par a fi soldați ruși culcați la pământ în Makiyivka, în estul Ucrainei, după ce s-au predat. Apoi se aud focuri de armă și videoclipul arată cadavrele.

Ministerul rus al Apărării a declarat că videoclipul arată „uciderea deliberată și metodică a peste 10 militari ruși imobilizați de către soldații ucraineni degerați".

Ministerul Apărării a declarat că videoclipul este un semn al „naturii atroce" a președintelui ucrainean Volodymyr Zelensky și a „regimului" său de la Kiev și a afirmat că acesta va „răspunde în fața tribunalului istoriei și a poporului rus și ucrainean".

Nu a existat un răspuns imediat din partea Kievului la afirmațiile Moscovei.
 
 Ulterior, Comitetul de anchetă al Rusiei a deschis un dosar penal privind faptul execuției în masă a militarilor ruși capturați de către reprezentanți ai Ucrainei, potrivit știripesurse.