ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un sondaj realizat de Transylvania Inquiry și Institutul Bálványos relevă faptul că doar 10% dintre maghiarii din Transilvania consideră că România este patria lor, în timp ce, numai 5% au declarat că România este locul lor natal, conform Adevărul.

Majoritatea participanților au indicat că patria lor și locul lor natal sunt Transilvania sau o altă regiune mai mică a acesteia, potrivit agenției maghiare MTI, citată de G4Media. 47% dintre maghiarii din România consideră că țara lor este, în primul rând, Transilvania, iar 43% o consideră locul natal, mai precizează sursa citată.

Doar 10% dintre cei chestionați au spus că România este patria lor, și numai 5%, că este locul lor natal.

În privința preferințelor politice, marea majoritate a maghiarilor din Translivania, 83%, ar vota cu FIDESZ. Tot din sondaj,  rezultă că respondenții sunt mai interesați de politica maghiară din Transilvania – 38%, după care de politica din Ungaria – 25%, și doar 16% de politica din România.