ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


 Doar 5% dintre români mai sunt preocupați de pandemie, arată un studiu recent. Majoritatea se văd puși în incapacitate de a-și achita facturile. Conform unui studiu realizat de o companie de piață în perioada 19-24 octombrie 2022 pe un eșantion de 1.003 respondenți, peste jumătate dintre cetățeni se află în dificultate când vine vorba despre achitarea facturilor, iar un procent mare dintre aceștia - 64%, l-au reprezentat tinerii.  Pe de altă parte, 48% dintre cetățeni se tem că nu vor reuși să-și încălzească locuința, potrivit cotidianul. ro

„Creșterea prețurilor este cea mai mare îngrijorare a românilor la acest sfârșit de an. Scumpirile îi îngrijorează pe români mai mult decât alte neliniști din cadrul societății. 40% dintre români declară că valoarea facturii pentru energia electrică sau gazele naturale este cel mai mare motiv de neliniște pentru perioada următoare, iar 25% se declară îngrijorați de creșterea prețurilor pentru articolele de bază. Pe de cealaltă parte, doar 13% dintre respondenți se declară îngrijorați de extinderea conflictului de la granițele României, 10% de nivelul corupției din țară, iar cei mai puțini, 5%, mai sunt îngrijorați de un nou val al pandemiei Covid-19”, a fost comunicatul oficial Reveal Marketing Research, compania care a efectuat studiul. 

Într-un procent de 55% , românii  au renunțat la cumpărăturile nesemnificative, majoritatea dintre aceștia fiind persoanele vârstnice, în timp ce  18% declară că și-au reînnoit contractul cu furnizorul de energie. În ceea ce privește „măsurile” pentru evitarea frigului 42% dintre români sunt pregătiți să îl înfrunte cu haine groase și pături, în vreme ce 48% dintre cetățeni s-au hotărât să reducă semnificativ energia electrică și consumul de gaz. 

Procentul de optimism în țara noastră rămâne extrem de scăzut, conform acestui studiu, cu doar 18% dintre respondenți care nu s-au gândit încă la prețul crescut al facturilor.