ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Toți copiii cu vârsta de 12 ani și mai mari din școlile publice din Los Angeles trebuie să fie complet vaccinați împotriva COVID-19 până în ianuarie pentru a intra în campus, conform unui ordin aprobat joi de Consiliul de Educație, primul mandat de acest fel în rândul celor mai mari sisteme școlare din țară, informează LA Times.

Directoarea interimară a școlilor din L.A., Megan K. Reilly, a declarat că mandatul pentru elevi a fost următorul pas logic pentru a menține copiii, personalul și membrii comunității mai în siguranță în fața unei pandemii de COVID-19 care încă prezintă riscuri semnificative.

"Întotdeauna am abordat siguranța cu o abordare pe mai multe niveluri: măști, filtrarea aerului și depistarea coronavirusului", a declarat Reilly pentru The Times. "Dar constatăm fără îndoială că vaccinurile sunt una dintre cele mai clare căi de protejare a indivizilor împotriva îmbolnăvirii grave, precum și pentru atenuarea transmiterii virusului COVID. Este una dintre cele mai bune măsuri preventive pe care le avem la dispoziție pentru a crea un mediu sigur în școli”.

„Mandatele de vaccinare obligatorie ne fac să avansăm spre abordarea în sfârșit a bunăstării dezvoltării, sociale și academice a elevilor."

Reilly a estimat că aproximativ 225.000 de elevi din clasele de la 6 la 12 vor intra sub incidența acestei politici. Oficialii districtuali estimează că aproximativ 80.000 de elevi nu sunt încă vaccinați. De asemenea, ar fi afectați aproximativ 17.000 de elevi din școlile charter independente care folosesc campusurile L.A. Unified.

Elevii care nu sunt vaccinați până la termenul limită nu vor avea voie în campus, a spus ea. Alternativa pentru ei ar fi să intre în învățământul la distanță prin studiu independent, un program care a fost copleșit la începutul anului școlar, când peste 10.000 de elevi s-au înscris.

Conform mandatului districtului, primii elevi afectați ar fi cei implicați în orice activitate extrașcolară sponsorizată de școală, inclusiv sporturi, teatru, cor și formație. Acei elevi care au 12 ani sau mai mult trebuie să primească o primă doză de vaccin nu mai târziu de 3 octombrie și o a doua doză nu mai târziu de 31 octombrie.

Toți elevii de 12 ani și mai mari ar trebui să primească o primă doză până cel târziu la 21 noiembrie și o a doua doză până cel târziu la 19 decembrie. Ultima zi de cursuri înainte de vacanța de iarnă este 17 decembrie.

Elevii se întorc la cursuri pe 11 ianuarie. Până la 10 ianuarie, dovada vaccinării ar trebui să fie "încărcată și aprobată în programul Daily Pass”