ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Managerul Spitalului de Boli Infecțioase ''Sf.Parascheva'' din Iași, dr. Carmen Dorobăț, a fost condamnată, alături de soțul său, la închisoare cu suspendare într-un dosar de luare de mită, transmite Agerpres.

Carmen Dorobăț se află în fruntea Listei Vacciniștilor din România. La începutul pandemiei, Dorobăț spunea că cei care au fost infectacți cu Covid, iar apoi au fost vaccinați ar putea să aibă imunitatea cumulată. Cu toate acestea, epidemiologul a făcut Covid la scurt timp după administrarea primei doze de vaccin, potrivit Ziare.com.

"Am ales din start sa fac rapelul, chiar daca aveam infectia cu SARS COV 2, pentru ca stiam ca in urma vaccinarii apar acei anticorpi anti-Spike care blocheaza receptorii pe unde patrunde virusul in organism”, spunea Dorobăț.

În urmă cu câteva luni, medicul a recomandat a patra doză de vaccin anticovid persoanelor cu vârste peste 18 ani și în special celor de peste 60 de ani, afirmând că „persoanele care sunt conștiente că sunt predispuse la riscuri, mai ales la riscul de a contracta forme grave de COVID-19, categoric trebuie să se protejeze”, spunea epidemiologul cu privire la administrarea celei de a patra doze, potrivit Fanatik.

Acum, însă, managerul Spitalului de Boli Infecțioase nu va mai putea să recomande administrarea vaccinului, întrucât a fost condamnată cu suspendare.

Prin decizia pronunțată vineri de magistrații Curții de Apel Iași, într-un dosar de luare de mită din 2015, se menține decizia din primă instanță privind condamnarea la 3 ani de închisoare cu suspendare, însă majorează durata pedepsei complementare și durata termenului de supraveghere.
 
De asemenea, acesteia i se interzice exercitarea dreptului de a ocupa funcția de cadru didactic în învățământul public și privat, relatează Agerpres.

În același dosar, soțul dr. Carmen Dorobăț, prof.univ.dr. Gheorghe Dorobăț, a fost condamnat inițial la 2,3 ani de închisoare cu suspendare.