ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Reprezentantul României în Organizația Mondială a Sănătății (OMS), Alexandru Rafila, a declarat, la B1TV, că în ultima perioadă a remarcat un fenomen interesant, anume că media cazurilor de coronavirus înregistrate zilnic a scăzut, deși oamenii sunt tot mai prezenți pe străzi.

Potrivit sursei citate, doctorul Alexandru Rafila a menționat că deocamdată nu-și poate explica această situație, dar perioada următoare va arăta dacă este doar o întâmplare sau un trend.

„Am discutat mult că suntem într-o zonă de platou și aveam 300-350 de cazuri în medie pe zi. S-a întâmplat un fenomen - sunt bucuros că s-a întâmplat, dar încă nu știu care e cauza -  de patru zile suntem într-o scădere sensibilă a numărului de cazuri și avem o medie de 200 pe zi. Nu s-a întâmplat deloc, sau poate a fost vreo excepție de vreo zi în care s-a testat mai puțin. Dar nu am avut niciodată serie de patru zile cu medie de 200 de cazuri. Vedem dacă e o întâmplare sau acest trend se menține. Sunt oarecum surprins de această evoluție, că în ultima perioadă lumea a fost mai prezentă pe străzi. Sunt curios ce va fi perioada următoare”, a precizat Alexandru Rafila.

Pe de altă parte, doctorul Rafila a subliniat că nu se poate continua la infinit cu izolarea, "două luni fiind suficiente pentru învățare”.

„Lucrurile nu pot continua la infinit cu izolarea. Trebuie încet, încet să revenim la viața normală. Cred că de două luni lumea a învățat și majoritatea știu despre distanțarea fizică, folosirea măștii și spălatul pe mâini. Sunt trei măsuri simple, la care se adaugă evitarea aglomerațiilor. E o perioadă de învățare și cred că aceste două luni au fost suficiente”, a explicat Alexandru Rafila.

România a intrat, joi, în ultima zi de stare de urgență, la două luni de la instituirea ei prin decret prezidențial, în contextul epidemiei de coronavirus.