Agrointel.ro a publicat documentul oficial prin care autoritățile vor să ia un set de măsuri ce vor fi urmate de interzicerea creșterii porcilor în gospodăriile oamenilor. Încă de la apariția primelor focare de pestă porcină africană în fermele comerciale, s-a vorbit despre o eventuală interzicere a creșterii porcilor în gospodării.

Potrivit sursei citate, aceste măsuri fac parte dintr-un document care are statut de „nescret”. În realitate, deși elaborarea documentului a avut loc pe 29 august, prevederile sale au fost ținute la secret, nefiind făcute publice la nivel național de teama impactului social puternic.

Potrivit ultimelor raportări, din cauza pestei porcine au fost ucise până acum 183.613 de capete, dintre care 53.661 de porci au fost din gospodăriile populației, restul din ferme comerciale.
 
De frica pestei porcine, care s-a extins în 12 județe, inclusiv în cele limitrofe Prahovei, autoritățile vor să impună sacrificarea controlată a porcilor din gospodării și apoi interzicerea repopulării pe o rază de 10 km în jurul fermelor unde au fost descoperite focare.

Pe de altă parte, agrointel.ro atrage atenția că autoritățile au acționat cu exces de zel și au sacrificat animale în urma simplelor bănuieli, fără confirmări de laborator. 

Potrivit ultimelor raportări, din cauza pestei porcine au fost ucise până acum 183.613 de capete, dintre care 53.661 de porci au fost din gospodăriile populației, restul din ferme comerciale2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.