ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Familia Biden urma să beneficieze de pe urma unui contract vizând transferul de gaze naturale americane către compania energetică chineză CEFC, prin intermediul unei afaceri prospective inițiate în 2017 de Hunter și Jim Biden, reiese dintr-o serie de documente descoperite recent - în timp ce administrația Biden reduce acum masiv producția de energie din Statele Unite, informează Breitbart.

Documente despre care nu s-a mai relatat până acum, din celebrul laptop al lui Hunter, arată că fiul lui Biden lucra în 2017 la un acord privind transferul de gaz natural lichefiat din Louisiana către CEFC - aceeași firmă chineză cu care Hunter a avut și discuții privind un proiect de afacere din care „H ar fi urmat să rețină 10 [procente] pentru tipul cel mare”, dar înțelegerea nu s-a concretizat niciodată.
 
Totuși, acest lucru nu i-a împiedicat pe jucătorii chinezi din acea afacere să continue să exercite presiuni asupra lui Hunter pentru a-l ajuta în schimb pe tatăl său să candideze la președinție ani mai târziu.
 
Într-un e-mail din 23 octombrie 2017, o anume JiaQi Bao, intermediară între Hunter Biden și partenerii săi de afaceri chinezi, a trimis un e-mail în care îi mulțumește lui Hunter și fratelui lui Joe Biden, Jim, pentru că au aranjat o întâlnire cu Greg Michaels, președintele unei uzine de lichefiere a gazelor naturale din Louisiana, numită Monkey Island LNG, și detaliază planurile privind discuțiile pe care urmau să le aibă.
 
„Avem o întâlnire mâine la ora 10:30, la 3CC, cu Greg Michaels, președintele proiectului Monkey Island LNG Terminal din Louisiana. Le mulțumesc lui Jim și Hunter că l-au adus pe proprietar să discute direct cu noi”, scrie ea într-un e-mail primit de Hunter, Jim și Gongwen Dong, un investitor chinez implicat în mai multe afaceri legate de clanul Biden.
 
Folosirea numelui de familie pentru a obține întâlniri importante pentru clienți străini nu a fost o afacere profitabilă doar pentru Hunter și Jim Biden.

The New York Post a relatat anterior că Hunter era responsabil de acoperirea cheltuielilor familiei - Hunter spunându-i la un moment dat fiicei sale că el trebuie să „plătească totul pentru întreaga familie”, susținând că era obligat de Joe Biden să-i dea „jumătate din salariul lui”.
 
Într-un alt e-mail din 29 octombrie 2017, Bao îi scrie pentru a discuta planurile pentru proiectul de afaceri, spunând că Hunter este persoana cea mai potrivită pentru a-l ajuta pe „prietenul” său, președintele CEFC, Ye Jianming, deoarece are „intrare la factorii de decizie” necesari pentru a aproba transferul de resurse naturale esențiale către entități străine.
 
„Prin intermediul conexiunii d-voastră și a unchiului Jim cu Monkey Island/Magnolia/Project ABC ca punct de pornire/punct de discuție, putem analiza o mulțime de alte proiecte interesante din Louisana/Texas/Golful Mexic”, începe e-mailul lui Bao.
 
„Sunteți cea mai potrivită persoană pentru a-l ajuta pe prietenul d-voastră să facă aceasta, deoarece cunoașteți o mulțime de oameni din zonă și aveți acces la factorii de decizie/persoane de la fața locului care cunosc bine regiunea”, continuă ea.
 
„Prietenul” lui Biden junior, Ye Jianming, avea legături cu Armata de Eliberare a Poporului Chinez înainte de a fi reținut în mod misterios în China în 2018, iar CEFC nu mai există acum, potrivit mai multor informații.
 
Un al treilea e-mail, din decembrie 2017, de la Bao, cu subiectul „Noutăți de la bunul d-voastră soldat”, conține un atașament cu cercetări ample despre industria energetică din Louisiana.
 
„Privirea de ansamblu asupra industriei”, care ar fi fost elaborată de Bao, compilează date despre industria americană a gazelor naturale lichefiate, de la modul în care clima locală influențează producția, la modul în care gazele naturale sunt distribuite în Statele Unite și de unde, la rețelele de conducte și infrastructura existentă, la politica fiscală locală și stimulentele fiscale, costurile de transport și detalii despre lanțul de aprovizionare.
 
În josul raportului, Bao notează:

- Dacă nu trece de evaluarea FERC, nu va primi aprobare non-FTA;
- Fără aprobarea non-FTA, nu se va putea vinde GNL (gaz natural lichefiat) Chinei.

FERC se referă la Comisia Federală de Reglementare în Domeniul Energiei („Federal Energy Regulatory Commission”), iar „non-FTA” se referă la țările care nu sunt parte a unui acord de liber schimb cu SUA, printre care se numără și China.
 
Potrivit unui raport privind respectarea prevederilor FARA („Foreign Agents Registration Act” - Legea privind înregistrarea agenților străini - n.n.) de către familia Biden, întocmit de senatorul Chuck Grassley în noiembrie 2020, familia Biden a fost folosită de Ye Jianming ca mecanism de „consolidare a rețelei de influență”, pentru a obține contracte de afaceri în SUA - dar înțelegerea cu CEFC pentru gaze naturale a eșuat în 2018.
 
„Ca parte a eforturilor lui Hunter Biden de a-l ajuta pe Ye, acesta ar fi început să lucreze la o afacere pentru Ye care presupunea o investiție de 40 de milioane de dolari într-un proiect de gaze naturale pe Monkey Island din Louisiana, care ar fi eșuat în 2018”, se arată în raportul lui Grassley.
 
Raportul continuă:

Pentru ca Ye să aibă succes cu viitoarele afaceri în Statele Unite, el trebuia, așa cum a afirmat The New York Times, „să își consolideze rețeaua de influență”.  Pe baza documentelor publicate recent, exact asta trebuiau să facă Hunter Biden și James Biden pentru CEFC. În consecință, se pare că Hunter și James Biden, bazându-se pe numele lor de familie și pe influența lor politică, au fost agenți ai CEFC, deoarece ambii au avut roluri planificate în cadrul fondurilor de investiții ale CEFC și au depus eforturi pentru a asigura acorduri financiare pentru Ye și CEFC, de care, în cele din urmă, ar fi beneficiat guvernul comunist chinez.
 
Corespondența dintre Hunter și JiaQi Bao nu s-a încheiat odată cu afacerea Monkey Island, întrucât aceasta i-a scris în martie 2019, îndemnându-l să „îl ajute pe Unchiul Joe să candideze la președinție”.
 
„Nu ar trebui să vă lăsați perturbat de diversele articole de presă. Trebuie să îl ajutați pe Unchiul Joe să candideze la președinție. Tatăl dumneavoastră chiar ar trebui să candideze în 2020 pentru această țară”, a scris ea pe 14 martie, cu o lună înainte ca Biden să își anunțe candidatura la președinție - pe 25 aprilie, în același an.
 
E-mailul conține și o listă de motive pentru care Bao crede că Joe Biden ar fi un lider mai bun decât „ignorantul+arogantul” președinte de atunci, Donald Trump. 
 
Într-o secțiune intitulată „Unchiul Joe 2020”, Bao, intermediara dintre Hunter și partenerii săi de afaceri corupți și activele Partidului Comunist din China, a inclus o listă lungă de trăsături de caracter și atitudini politice care l-ar califica, în opinia ei, pe Joe Biden pentru funcția de președinte al SUA, printre care menționa următoarele: „înțelepciune”, „sensibilitate”, „leadership” și opoziția lui față de un zid la granița de sud.
 
Când rezervele naționale de petrol au început să scadă, administrația Biden a făcut apel la furnizori străini de petrol, precum Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC), să își deschidă supapele pentru a ține pasul cu cererea. Chiar săptămâna trecută, în cadrul unei convorbiri telefonice cu președintele chinez Xi Jinping, Biden i-a cerut Chinei să își deschidă rezervele de petrol pentru a stabiliza creșterea prețurilor la petrol.