Fostul ministru al Muncii, deputatul social-democrat Marius Budăi, critică, pe pagina sa de Facebook, sesizarea depusă de Guvern la CCR pe tema creșterii alocațiilor. 

Marius Budăi publică documentul respectiv din care reiese că Guvernul admite faptul că banii pentru dublarea alocațiilor n-au fost prinși în buget și arată că nici nu intenționează să aloce fonduri, pentru a nu se depăși limita de deficit bugetar. Fostul ministru al Muncii susíne că, în timp ce guvernul PNL caută de opt luni fonduri pentru dublarea alocațiilor copiilor, membrii Executivului gestionează achiziții la prețuri exorbitante, în favoarea clientelei politice.

”Orban, DEMISIA!!!
Guvernul IOC (Iohannis, Orban, Cîțu) recunoaște în documente oficiale că nu a vrut niciodată să dubleze alocațiile copiilor.
Orban a atacat la Curtea Constituțională legea prin care, chiar de la 1 iulie, adică mai repede cu o lună decât promisese, alocațiile copiilor puteau fi majorate. Ne-am obișnuit deja cu liberalii care mint. Acum, inclusiv în documentele oficiale.

În sesizarea făcută la CCR, Orban scrie că banii pentru majorarea alocațiilor nu au fost prevăzuți în bugetul de stat. Nu au fost prevăzuți pentru că nu au vrut. În 23 decembrie 2019, când liberalii și-au adoptat bugetul în Parlament fără niciun fel de dezbatere, proiectul privind majorarea alocațiilor era deja pe masa președintelui Iohannis. Proiectul a fost adoptat pe 18 decembrie 2019 în Parlament. Cu toate astea, premierul dezertor Cîțu și Orban nu au alocat banii necesari.n același document, Orban scrie că dacă se majorează alocațiile nu ne mai încadrăm în deficitul de 3%. Asta în condițiile în care Comisia Europeană a recomandat României să revină la deficitul de până în 3% abia în 2022.

Deci nu există niciun argument pentru care alocațiile să nu fie majorate. Doar minciunile și nepăsarea Guvernului Orban-PNL.

Când PNL a propus dublarea alocațiilor, fără sursă de finanțare, PSD a găsit soluții pentru a le finanța. PNL caută de 8 luni bani și încă nu i-a găsit. Bine că pentru achiziții la prețuri exorbitante au bani, pentru cetățenii români nu.

Din păcate, de același tratament mincinos și nepăsător vor avea parte și mediul de afaceri românesc și dascălii și părinții și bunicii noștri”, scrie Marius Budăi pe o contul său de Facebook.
 
După Biroul Executiv al PNL de luni, premierul României a anunțat că guvernul va ataca la CCR această lege întrucât nu există „practic posibilitatea efectivă de punere în practică”.Orban a precizat că dublarea alocațiilor este greu de susținut financiar și că va fi stabilit un grafic de creștere progresivă a acestora.