ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Tomisului a informat în această seară asupra cererii de post și rugăciune a credincioșilor de la Marea Neagră, oferind și documentul transmis pe cuprinsul Arhiepiscopiei:

„Pentru că în presă a apărut un document emis de o unitate subordonată a Arhiepiscopiei Tomisului, dând naștere și unor controverse neplăcute, vă punem la dispoziție adresa inițială a Centrului Eparhial către toate unitățile bisericești din cuprinsul ei. Vă mulțumim!”

În cursul zilei, Ierahul tomitan a mai transmis din Catedrala Arhiepiscopală - VIDEO urmat de transcriere:

„La cererea multor credincioși, s-a rânduit începând de luni, deși săptămâna aceasta este harți, noi să facem o jerftă. Astfel și luni și marți și miercuri vom ține cu toții post pentru că joi este o zi mare - întrunirea Sfântului Sinod.

Pregătindu-ne cu post, Dumnezeu va lumina pe membrii Sfântului Sinod, ca să aibă gândul cel mai frumos, pentru adevărul care trebuie pus în lumină al acestui ținut al Tomisului. Că nu pentru altceva ne zbatem, ci pentru adevăr.

Nu vreau eu vreun rang, dar vreau să iasă la lumină adevărul despre ținutul acesta, care a fost provincie romană dinainte de Hristos, a devenit și Mitropolie în secolul IV și până în secolul XIV a păstrat acest rang.

Dumnezeu să rânduiască să fie recunoscut adevărul - că puterea Lui este cea mai mare, iar dacă pe Dumnezeu Îl rugăm nu greșim niciodată.

Să ne ajute Dumnezeu să ținem și acel post de trei zile, luni, marți și miercuri.

Doamne ajută și să fim cu toții, în bucurie, în lumina, în toate zilele să ne rugăm și să aducem jerfta plăcută lui Dumnezeu. Amin!”