ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un tânăr absolvent de Medicină, Marius Fersigan, a descoperit că un personaj din seria pandemicilor TV, un Cioclu Apocaliptic de duzină, cu numele de scenă „dr. Vasi Rădulescu” este un plagiator și un impostor sadea. Publicăm demonstrația magistrală în format video la finalul articolului.

După ce pagina de Facebook i-a fost inundată de mesaje la obiect, vedeta cioclească a început să le șteargă asemenea articolelor plagiate de pe site-ul de specialist în fraudă. Tupeul lui e nelimitat. Nici măcar acum, după ce a fost devoalat, nu are vreo jenă și susține că de vină ar fi niște tinere care-i umblau pe site.

Inițiativa lui Marius Fersigan, un tânăr medicinist pasionat de corectitudinea datelor științiifice, a fost stârnită de un articol în care „dr. Vasi” susținea că și-a folosit creierul, acest „organ fascinant” ca să scrie un studiu pe tema „consumului lui de energie în repaus”. Când colo, ce să vezi? Nu era nici studiul, nici creierul lui ci era vorba de pix. Sau nici măcar, că se folosise de cele două „negrișoare”, cum se numeau pe vremuri scribii din umbră ai unei lucrări.

Dr. Vasilică se recomandă și ca cărturar, fondator al editurii Heart Media Publishing SRL și al „proiectul Readers Do Good” și autor de 7 cărți (dintr-o lovitură). Poate cineva să se uite pe ele pe diagonală? Sunt copiate de pe site-ul plagiat? Dar oare lucrarea lui de licență (că nu putem crede că are și doctorat) tot așa și-a dat-o, cu cele două „negrișoare”? Ne poate ajuta Emilia Șerkhan?

Impostora atinge cu adevărat cote apocaliptice dacă amintim că același personaj dădea lecții la tot felul de reviste de fițe sau chiar pe postul național TVR, despre „fake news” și „informația falsă medicală de pe net”!!! Același personaj exulta zilele trecute la i victoria nemeritată a tenismenului Rafel Nadal: „Bravo, Rafa! Ce-nseamnă să fii vaccinat!”. Asta am văzut ce înseamnă - tot tupeu, invidie și lipsă de sportivitate față de un coleg de talie mondială ca Novak Djokovici. Dar stați să vedeți ce însemană să fii idiot. Îl reproducem pe Vasilică Rădulescu în timp ce-și făcea autoportretul, acum doi ani, pe când plagia cu picamărul pe propriul site dar înfiera cu mânie proletară furtul de articole, ca orice hoț care strigă hoții:

Nu cu mult timp în urmă specialistul în plagiat admonesta Biserica Ortodoxe Române pentru neimplicare în vaccinare și susținea pe platforma decăzută a mogulului penal Adrian Sârbu teoria lui Gheorghiță de la sculăria de seringi că „lipsa de educație” a poporului român face ca nivelul vaccinării să fie redus la sate: „În mediile rurale Biserica are un cuvânt greu de spus. Nu am văzut niciun îndemn clar la vaccinare. Știu că Biserica nu este împotriva vaccinării, dar are în ea câțiva caraghioși care fac mult rău. Cum și sistemul medical are. Mi-ar fi plăcut un mesaj ferm al Bisericii. Nu e obligată să facă asta, dar eu cred că e un act normal și moral”, afirma gura „specialistului” pe Mediafax, unde putem găsi și alte sfaturi, care nu știm dacă-i aparțin tot lui sau fătucilor incriminate sau vreunor pandemici plagiați, cum ar fi: „Persoanele care fac transplant au cea mai mare nevoie de vaccin anti-Covid” (o aberație sinistră!). Același personaj avea nesimțirea să transmită persoanelor navaccinate că pot să moară oricând. Până una alta, sperăm că i-a murit lui tupeul. Sau nu?

„Cineva a descoperit că foarte multe dintre articolele scrise de Roxana și Alexandra erau practic traduse din alte platforme sau aveau bucăți similare.” - scrie plagiatorul impostor Vasi Rădulescu ca replică la dezvăluirile fabuloase.

Marius Fersigan. siderat, răspunde: „Vorbim despre articole 100% copiate. Eu NU am descoperit că aveau „bucăți” similare - ci, subliniez, am descoperit că erau copiate integral. Nu am descoperit articole care să fi fost copiate parțial și să fi existat vreo contribuție originală (și nu vorbim aici despre „telenovelele” scrise de Vasi Rădulescu personal).

Nici măcar când s-a ajuns unde s-a ajuns nu poate fi onest?”

Ulterior acesta revine cu observațiile următoare:

„Vasi Rădulescu a repostat articolele care constituie furt de proprietate intelectuală... dar a adăugat de data asta niște nume de „autori”.

Dar să remaracăm ceva important: de data asta EL este cel care le-a postat, nu cei pe care îi încriminează că le-au tradus.

E ca un nisip mișcător: încercând să iasă, se adâncește mai mult.
Subliniez: acele articole constituie furt intelectual. Nu s-a schimbat nimic de dimineață până acum.
...............................................................................................................................

Rezultat: din 75 * 24 (1800) de articole de pe platforma doctorului Vasi Rădulescu, au mai rămas 6 * 24.

Aproape 1700 de articole (70 de pagini) șterse prompt de medicul plagiator.


Articolele rămase sunt sub forma:

Schopenhauer, Schopenhauer
L-am văzut pe Moș Nicolae
Femei pe dinafară, femei pe dinăuntru
22 de lucruri fascinante despre creier
(cu informații copiate - dar probabil a scris doctorul și cu mânuța lui)

1700 furate, 120 scrise.

Mitul Vasi Rădulescu se pare că a fost mai mare decât miturile pe care le-a spulberat de-a lungul carierei de „scriitor”.
”, a scris Marius Versigan.

Totul a luat amploare după ce descoperirea a fost sesizată de un deontolog al Poliției Române, Marian Godină, care l-a pleznit dur pe „dr. Vasi”:

 „Doftorașul Vasi tocmai ce a fost depistat că nu făcea altceva decât să fure cu copy paste articole medicale de pe site uri din străinătate și să le pună la domnia sa pe site pentru a face un ban.

Acum, dragul de el, s-a apucat de șters la ele, dacă veți încerca să le accesați vor apărea ca fiind șterse.

Deci la asta i-au folosit cei 11 ani de școală pe care mi se lăuda că-i are?

Și mai penibil e că într-un articol despre creierul uman, scria în descriere că este organul pe care l-a folosit pentru a scrie acel articol.

Pentru a-l fura de fapt. Aritcolul respectiv, la fel ca multe altele, este copiat cuvânt cu cuvânt.

Ce-i drept, tot creierul l-a folosit.

Bagă mare, doftore, șterge tot că "te prinde ăștia" că ești doar un plagiator.

Până acum a șters 1700 de articole de pe site.”, a scris Godină, care a revenit și cu un text pe blogul lui legat de impostura lui „dr. Vasi”, intitulat Dubla Măsură și în care afirmă că  „mi s-a făcut o silă nemărginită față de acest personaj. Printre autorii de infracțiuni de drept comun cu care am avut de a face, nu am întâlnit până acum vreunul care să fie atât de laș...”

Devoalarea lui Vasi Rădulescu apare după ce un alt „doftoraș” din seria Cioclilor Apocalaptici ai aparatului de propagandă vaccinistă TV a fost dovedit drept ceea ce este: Impostorul de ocazie „dr.” Octavian Jurma.

IATĂ DEMONSTRAȚIA MAGISTRALĂ A PLAGIATULUI:

Marius Fersigan: „Vasi Rădulescu și plagiatele:

Platforma drvasiradulescu.ro este o adunătură de articole plagiate sau furate (100%).

Mă refer la secțiunea „medicină”.

Vasi Rădulescu - Ieri scriai despre celălalt proiect plagiat (Pagina de Sănătate): „...nu suport să am un proiect care să nu fie curat, respectabil, cu valoare. ”

Dar se pare că și cel vechi și deja încetățenit este tot o adunătură de articole furate 100%.

Nu am reușit să găsesc nici măcar un articol original - sau măcar o contribuție originală.


Detalii în Video:

„Îmi va rămâne mereu pe retine imaginea cu domnul Șora ținând Dragă inimă în mâini”, scrie siropos plagiatorul pe o pagină a lui de prezentare. Sperăm să-i rămână bine pe retine și demonstrația de mai sus cât și devoalarea de mai jos:

Marius Fersigan:

 
Pagina de Sănătate a doctorului Vasi Rădulescu pare a fi (până în acest moment) un proiect de plagiat și copy-paste.
Nu apreciez plagiatul și abuzul de statutul de medic, dar apreciez proiectele de sănătate și de informare corectă (și onestă).
În descrierea paginii respective avem: „Proiect de educație medicală și informare corectă despre sănătate, cu materiale scrise de medici, destinate publicului larg.”
La început de ianuarie medicul scria: „Am o rugăminte la voi. MARE. Dați un like la Pagina de Sănătate, că urmează să lansăm un proiect minunat de informare, în care o echipă de 5-6-7-8 medici va produce lucruri frumoase”
În realitate materialele sunt plagiate sau/și traduse integral de pe tot soiul de platforme.
Deci articolele nu sunt scrise de medici, ci sunt în general plagiate/preluate de medici.
Chiar și cele care sunt traduse și au sursa atribuită sunt preluate de pe platforme care interzic explicit preluarea de conținut (unele necesită o cerere și aprobare scrisă).
Uneori plagiatul are o formă de-a dreptul nerușinată: X scrie despre subiectul Y și X are bunul simț să atribuie sursa pentru cele relatate. Dar pe platforma Pagina de Sănătate se plagiază conținutul lui X (tradus cu Google Translate) și ca sursă se oferă de fapt sursa specificată de X.
Am încercat să fiu de bună credință și să încerc să găsesc măcar un articol care „e scris de medici”: nu am reușit să găsesc. În schimb am reușit să identific că plagiatul are loc chiar și când medicul Z „scrie” despre un subiect specific propriei specializări: plagiat flagrant, copiere 100%, traducere cu Google Translate, fără urmă de atribuire a unei surse.
Dovada este platforma și conținutul ei în sine (nu am motivația și interesul să stau să pun materiale „în paralel”). Pentru a nu mă trezi cu acuzații aiurea, m-am asigurat că tot ce am spus aici poate fi dovedit folosind wayback machine (oricât de mult ar modifica plagiatorii conținutul platformei pentru a-i da un aer de legitimitate).
La această oră platforma de Pagina de Sănătate este o colecție de materiale plagiate - iar cele care nu sunt plagiate sunt copiate integral (cel mai probabil fără permisiune).
Cam atât despre „o echipă de 5-6-7-8 medici va produce lucruri frumoase”!