ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Doi actori din longeviva telenovelă General Hospital au fost forțați să părăsească serialul în urma impunerii de către ABC Network a cerinței de vaccinare împotriva Covid-19, informează MSN.

Steve Burton, care avea un rol în serial din 1992, a anunțat marți că a fost concediat pentru că nu s-a conformat politicii de vaccinare.

„Am vrut să o auziți de la mine personal. Din nefericire, General Hospital m-a concediat din cauza cerinței de vaccinare”, a declarat Burton într-o înregistrare video pe Instagram. „Am solicitat o scutire pe motive medicale și religioase, dar ambele mi-au fost refuzate, ceea ce mă doare. Dar, în ceea ce mă privește, este vorba și despre libertatea personală. Nu cred că cineva ar trebui să își piardă locul de muncă din această cauză”.
 
ABC, care este deținut de Disney, a instituit obligativitatea vaccinării, deși telenovele comparabile de pe alte posturi de televiziune, cum ar fi Days of Our Lives, de la NBC, și The Young and the Restless, de la CBS, nu au adoptat o politică similară.
 
Burton a declarat că este recunoscător pentru fanii pe care i-a câștigat în cei aproape 30 de ani de când a început să joace în serial și că este curios să afle ce-i rezervă viitorul.
 
„Cred că atunci când se închide o ușă, multe altele se vor deschide și sunt nerăbdător să văd ce îmi aduce viitorul”, a spus el. „Și poate că într-o zi, dacă se va renunța la aceste măsuri, mă voi putea întoarce să-mi închei cariera ca Jason Morgan. Ar fi o onoare. Iar dacă nu, voi rămâne cu această experiență extraordinară, voi merge mai departe și voi fi veșnic recunoscător.”
 
Un alt actor, Ingo Rademacher, ar fi părăsit, la rândul lui, show-ul, din cauza cerinței de vaccinare. Deși nu a oferit declarații publice despre absența sa, personajul pe care îl interpretează a fost scos dintr-un episod difuzat luni, iar o sursă a declarat pentru Yahoo News că obligativitatea vaccinării a fost picătura care a umplut paharul. Se pare că Rademacher se opunea vehement acestor măsuri și vaccinului.