ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Asociația „Toți pentru unul” îi roagă pe românii cu inimă bună să dea o mână de ajutor pentru ca doi bătrâni care locuiesc de 15 ani într-o pivniță din satul Mohu, comuna Șelimbăr, județul Sibiu, să poată primi o locuință sub formă de container modular și mobila de strictă necesitate. Până în prezent, 122 de persoane au donat 12.216 lei din 34.605 câți ar fi nevoie pentru această acțiune umanitară, potrivit anunțului postat pe Facebook

Un reprezentant al Asociației ne-a scris pe adresa redacției că pretul containerului modular tip casa (cu izolatie, grup sanitar, tamplarie, tot ce trebuie) este in jur de 5000-6000 de euro, la care se mai adauga pretul actelor notariale pentru donatia containerului de pe numele asociatiei, pe numele batranilor (400 ron). Suma stransa pana in acest moment este de aproape 3300 euro, deci cam jumătate din totalul necesar.
 
Asociația „Toți pentru unul” relatează povestea impresionantă a nevoiașilor din satul de la poalele munților Făgăraș. 

„E vorba de doi batrani bolnavi: Petru si Maria, ce locuiesc de mai bine de 15 ani intr-o grota, in pamant, pe terenul unei familii din satul Mohu, comuna Șelimbăr, Județul Sibiu. Puteți viziona aici solicitarea de ajutor a bătrânei Maria, precum și relatarea pe care o face fiul acesteia despre situația dramatică a părinților săi.

In toti acesti ani, nu li s-a facut nici macar o ancheta sociala de catre Asistenta Sociala din cadrul primariei, desi batranii spun ca au fost la primarie de 2 ori pentru a cere ajutorul, desi toti satenii, consilierul satului, si chiar insasi primarul ar fi stiut de situatia lor. (Asa ne-au declarat batranii in cauza, oamenii din comunitate, cu care am discutat).

Intr-un final, am reusit sa induplecam noi primaria sa le ofere o bucata de teren pe care sa amplasam, apoi, containerul modular pe care dorim sa il achizitionam din campania umanitara derulata in acest moment, si pentru care va solicitam ajutorul (in scopul promovarii acesteia).

Cei doi batrani au ajuns in aceasta situatie, doarece, au doar 3 clase terminate, din lipsa posibilitatilor materiale ale parintilor de a ii da mai departe la scoli, si din cauza dinstantei dintre satul in care locuiau cand erau mici, si scoala.

Ca urmare a vulnerabilitatii lor (lipsa educatiei, a putinelor cunostine in ceea ce priveste dreprurile lor, a starii financiare precare) cei doi au fost exploatati toata viata prin munca, de familia la care au locuit - acestia le -au oferit acea grota in pamant in care sa locuiasca, si cate 10-15 lei pe ziua de munca la pamant..uneori doar 30 de lei pe SAPTAMANA de munca. (Toate aceste informatii le avem de la batranii in cauza, de la sateni, preotul satului). Batranul a lucrat 25 de ani ca miner (are 1000 de lei pensia, din care traiesc amandoi), si apoi ca cioban, pe langa munca pamantului (fiind remunerat cu 400 lei pe luna).

Așa au ajuns acești bătrâni în situația actuală.


Acum, acestia sunt batrani, bolnavi, iar proprietarul am inteles ca doreste sa darame acea casa improvizata, pentru a-si construi ceva acolo”, ne explică reprezentanții Asociației „Toți pentru unul”, atrăgând atenția asupra urgenței rezolvării acestui caz social.

Cei care doresc să facă o donație oricât de mică sunt rugați să apeleze la conturile Asociației. Cei care nu au cu ce să ajute ar putea măcar să disemineze informația către cunoscuții lor.
 


Asociația umanitară „TOTI PENTRU UNUL” (C.I.F. 43868002) așteaptă donațiile d-voastră pe următoarele căi:

Cont Lei BCR:
Titular: Asociatia "Toti Pentru Unul"
RO46 RNCB 0175 1695 5327 0001
 
Cont Euro BCR:
Titular cont: Asociatia "Toti Pentru Unul"
RO19 RNCB 0175 1695 5327 0002
BIC: RNCBROBU