ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Doi bărbați din Calgary, Canada, se confruntă cu acuzații în urma unei sesizări asupra conversației lor private pe mijloacele de transport în comun, în timp ce se deplasau luna trecută la Marșul Milionului, cea mai amplă manifestație pentru drepturile omului din SUA, relatează LifeSiteNews.

La 24 octombrie, The Democracy Fund (TDF) a anunțat că îi va reprezenta pe cei doi bărbați, care au fost amendați în urma conversației lor. 

"Bărbații, cărora nu li s-a spus ce au făcut pentru a contraveni regulamentului, au declarat că au avut o conversație privată în trenul C cu un pasager care împărtășea aceleași idei în drum spre marș", a declarat TDF într-un comunicat de presă.  

Bărbații au fost acuzați de încălcarea regulamentului orașului, care interzice utilizatorilor de transport în comun să se angajeze în activități care ar putea "să interfereze cu confortul, confortul sau utilizarea liniștită a sistemului de transport în comun de către orice persoană rezonabilă".  

Cu toate acestea, orașul Calgary nu a dezvăluit încă detaliile conversației lor, care se presupune că se opun regulamentului.  

Cei doi bărbați călătoreau cu trenul, în mare parte gol, în drum spre a participa la Marșul de un milion de persoane din 20 septembrie pentru a apăra copiii de propaganda LGBT în școli.
 
Potrivit TDF, se pare că un alt pasager a surprins conversația lor și a raportat-o.  

Cei doi bărbați au fost reținuți de ofițerii de poliție la ieșirea din tren. Poliția l-a încătușat pe unul dintre bărbați în timp ce încerca să îi confirme identitatea. Ambii bărbați au fost apoi amendați și citați la tribunal la sfârșitul lunii noiembrie 2023 înainte de a fi eliberați. 

TDF și-a exprimat îngrijorarea cu privire la creșterea numărului de regulamente municipale utilizate pentru a restricționa conversațiile controversate, dar nu și cele de natură penală. În iulie, Calgary a adoptat un regulament care restricționează distribuirea de imagini cu toate mamiferele nenăscute. 

Conform noului regulament, "orice material care conține imaginea unui făt trebuie să fie inclus într-un plic netransparent cu o etichetă de avertizare și cu adresa de retur a expeditorului. Contravenienții vor fi sancționați cu amenzi de până la 1.000 de dolari".

Anterior, în luna martie, Calgary a introdus o altă lege care interzice "protestele discriminatorii în apropierea instalațiilor publice", care include piscinele publice, centrele de recreere și bibliotecile, în urma protestelor legate de evenimentele de la ora poveștilor cu travestiți pentru copii din bibliotecile publice. 

De asemenea, Campaign Life Coalition (CLC) a avertizat recent cu privire la numărul tot mai mare de orașe canadiene care adoptă legi pentru a cenzura protestele împotriva îndoctrinării LGBT. Printre orașele care iau măsuri pentru a restricționa și mai mult libertatea de exprimare se numără Edmonton, Calgary, Kitchener, Cambridge, St. Catharines și Waterloo.