ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Doi dintre copiii familiei Furdui, confiscați anul trecut de serviciile sociale din Germania, s-au întors alături de părinții lor, potrivit deciziei unei instanțe din Germania. Este vorba de două fetițe, de 11 și, respectiv, 13 ani. Anunțul a fost făcut vineri seară de Gabriela Firea (PSD), ministra Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse. 

„Aceeași instanță a mai stabilit că ceilalți cinci copii ai familiei vor rămâne în continuare temporar în grija autorității germane, în cămine și, respectiv, la familia ocrotitoare. Părinții urmează să decidă dacă vor continua demersurile juridice care să conducă la reunificarea întregii familii. 

Decizia instanței din Germania ne-a fost comunicată de Ministerul Afacerilor Externe, care a urmărit constant acest caz și a acordat tot sprijinul de care a fost nevoie, prin misiunile sale diplomatice.

Cazul Furdui a intrat în atenția autorităților române anul trecut, în luna mai, când cei șapte copii ai familiei au fost preluați de autoritățile germane, în urma unor acuzații de abuz fizic și psihic la adresa părinților. 

ANPDCA a cerut, în regim de urgență, imediat ce MAE a semnalat cazul, identificarea membrilor familiei extinse a copiilor, din România, ca opțiune mai potrivită pentru cei șapte frați, față de soluția găsită de serviciile sociale germane: cea a separării copiilor și plasării acestora în familii diferite. În urma anchetelor sociale, au fost găsite rude care și-au asumat creșterea și îngrijirea celor șapte frați. 

Au urmat eforturi susținute și un sprijin constant acordat de Ministerul Afacerilor Externe. Reprezentanții Ambasadei României în Germania au menținut permanent legătura atât cu familia, cât și cu autoritățile germane. 

De asemenea, Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, prin Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, s-a aflat în contact direct cu MAE și a primit informări constante despre evoluția acestui caz, care a produs ecouri uriașe în rândul opiniei publice din România”, a transmis Gabriela Firea, titulara ministerului, pe Facebook

Aceeași ministră a făcut recent anunțul despre eliberarea din arestul preventiv a soților Rotundu, o familie de români al cărui nou-născut a fost confiscat de autoritățile daneze de „protecție” a copilului, care au presupus în mod rău-voitor că părinții care și-au dus copilul la spital sunt și cei care i-au provocat rănile pentru care avea nevoie de tratament.