ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O jurnalistă a postului de televiziune TV Opt din Republica Moldova a fost reținută la Tiraspol, informează Antena3Ulterior, s-a aflat că alături de ea a fost dus la audieri și un alt jurnalist, Andrei Captarenco.

Viorica Tătaru filma un protest organizat de autoritățile separatiste în momentul în care a fost abordată de două persoane, care i-au spus că trebuie să meargă cu ele la Ministerul Securității.

Jurnalista a menționat că a fost pusă să șteargă toate filmările legate de protest și apoi a fost însoțită până la ieșirea din regiunea separatistă.
 
„Am fost reținuți foarte repede și duși la un așa-zis minister al securității. (…) Prima lor întrebare a fost: de ce i-ați întrebat pe oameni dacă mesajul a fost scris de ei sau nu”, a povestit Viorica Tătaru.
 
Protestul din Tiraspol are loc în contextul în care noul Cod Vamal al Republicii Moldova îi obligă inclusiv pe agenții economici din stânga Nistrului să plătească taxe vamale la bugetul de stat.
 
„Ne-au reținut și ne-au spus că ne duc la așa-zisul Minister al Securității doi inși care s-au prezentat că ar fi colaboratori. Au zis că merg să interogheze de ce am venit și de ce am încălcat legile, pentru că noi am fi presă internațională, adică noi am fi presa de peste hotare și este nevoie să ne pună niște întrebări, să afle scopul prezenței noastre aici.

Asta, deși noi am zis: 'voi ați anunțați proteste masive și noi am venit să monitorizăm, să vedem dacă e adevărat cum ziceți, să vorbim cu oamenii, să întrebăm care sunt cerințele'.

Adică, nu văd care ar fi încălcarea noastră. Acum, ne duc la minister, vom fi audiați și am cerut permisiunea doar să sun acasă", spune jurnalista Viorica Tătaru în mesajul audio trimis redacției după ce a fost reținută la Tiraspol.