ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ziua de 27 martie, Ziua Unirii Basarabiei cu patra-mamă, România este oficial sărbătoare națională în România din anul 2017. Deputatul basarabean Eugen Tomac, inițiatorul proiectului de lege, a anunțat pe 14 martie 2017 că proiectul său pentru omagierea Unirii Basarabiei cu Țara a fost votat pozitiv: "Încă un pas mai aproape de Unire. Camera Deputaților a adoptat astăzi, cu majoritate de voturi, proiectul de lege inițiat de mine în acest sens.” Ulterior, în aceeași lună, în preajma aniversării a 99 de ani de la Unire, proiectul a devenit lege. Din cei 271 de deputați prezenți, 260 au votat "pentru”, patru s-au făcut că sunt prea ocupați și au ieșit din sală, unul a votat contra și șase s-au abținut, ceea ce echivalează cu o opțiune negativă.

La Lista Rușinii celor care nu au votat pentru Unire în urmă cu 103 ani în Sfatul Țării (majoritatea alogeni sau agenți bolșevici) consemnați ca atare de Istorie, socotim necesar să venim și cu Adenda: Lista Rușinii din Parlamentul României, a celor care nu au votat pentru sărbătorirea Unirii Basarabiei cu Țara. Iat-o:

Benkő Erika, Deputată UDMR de Covasna – ÎMPOTRIVĂ!

Benkő Erika este de profesie "politoloagă” și s-a remarcat deja prin propunerea legislativă ca personalul angajat în unități sanitare din "ținutul secuiesc” să fie obligat să vorbească limba maghiară. Potrivit surselor noastre din Parlament, are o relație foarte apropiată cu Marton Arpad, care o instruiește în profunzime în tainele multilingvismului

"ABȚINERI”:

Kelemen Hunor – Președintele UDMR (!), în prezent vice-priministru al României în Guvernul Cîțu

Márton Árpád-Francisc – Dinozaur parlamentar – Deputat UDMR de Covasna opt mandate, din 1990, susținător al autonomiei "culturale” și teritoriale a maghiarilor din România și ghid curtenitor pentru tinerele talente în devenire

Ignat Miron – Minorități, reprezentantul comunității Rușilor Lipoveni din România

Matei Călin Vasile Andrei – PSD, deputat de Maramureș, fost senator membru al Grupului de prietenie România-Ungaria, fost consilier județean timp de 23 de ani, soție Krista Matei

Cobuz Maricela – PSD – o tânără din Suceava, fost medic pediatru (?!)

Năsui Claudiu – USR, poreclit și „Motorola-STS”, fost "consilier personal” în Guvernul Cioloș, în prezent ministru al Economiei în Guvernul Cîțu,  fondator al SoLib – Societatea pentru Libertate Individuală, o ONG din trena Rețelei Soros (foto mai jos), co-semnatară a apelului Asociației "Secular-Umaniste” din România (ASUR) privind "drepturile ateilor” din România, alături de Fundația Soros, ACCEPT, Asociația Solidaritatea pentru Libertatea de Conștiință, Asociația Umanistă Română etc.

Proiectul lui Eugen Tomac poate fi găsit AICI.

În 1918 situația a stat cam la fel, din punct de vedere al diversității etnice a celor care s-au împotrivit Unirii.

Din cei 135 de deputați prezenți în Sfatul Țării, 86 au votat în favoarea Unirii, 3 au votat împotrivă, iar 36 s-au abținut, 13 deputați fiind absenți. Citirea rezultatului a fost însoțită de aplauze furtunoase și strigăte entuziaste „Trăiască Unirea cu România!”.

Năsuii: