ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un accident de muncă s-a produs luni după-amiază pe un șantier situat în apropiere de Biblioteca Națională din București. Un mal de pământ s-a surpat peste 6 muncitori, doi dintre aceștia fiind găsiți morți. Supraviețuitorii au fost spitalizați.

Întrucât lucrarea se afla în curtea sediului Ministerului Culturii, aflat în sectorul 3 al Capitalei, primarul Robert Negoiță a făcut precizări: 

„UPDATE! Din păcate, veștile nu sunt bune. Cel de-al cincilea muncitor a fost găsit însă fără a putea fi salvat. 
Dumnezeu să îl odihnească! 

Este o zi tristă și dificilă pentru comunitatea noastră.
 
În acest moment, toate rugăciunile noastre se îndreptă pentru găsirea și salvarea celui de-al cincilea muncitor prins în acest accident. 
 
Din păcate, unul dintre colegii săi nu a putut, în ciuda eforturilor salvatorilor, să fie salvat. Dumnezeu să îl odihnească și suntem alături de familia îndoliată! 
 
Ceilalți trei muncitori care au fost implicați în această tragedie au fost salvați și primesc toată atenția medicală necesară. Ne îndreptăm gândurile către ei, să treacă cu bine peste această cumpănă și să se însănătoșească rapid. 
 
Instituțiile statului au declanșat deja o serie de anchete pentru a stabili circumstanțele în care a fost produs acest accident pe unul dintre șantierele noastre și așteptăm să vedem concluziile acestor verificări ample. 
Închei această postare, insistând ca toate gândurile noastre să fie îndreptate către eforturile echipelor ISU de a-l găsi și salva pe cel de-al cincilea muncitor. 
 
Doamne Ajută să fie găsit la timp și salvat!”, a scris luni primarul Sectorului 3, Robert Negoiță pe Facebook

Șeful DSU, Raed Arafat, a explicat luni seară la o televiziune privată că intervenția pompierilor pentru salvarea muncitorilor a fost una dificilă, din cauză că malurile de pământ nu erau asigurate.

Cercetarea asupra circumstanțelor producerii accidentului colectiv de muncă va fi desfășurată de I.T.M. București și ar trebui să dureze 15 zile lucrătoare, dar se poate prelungi din anumite motive, unul dintre acestea fiind dispunerea unei expertize tehnice, a declarat directorul Inspecției Muncii, Dantes Nicolae Bratu, pentru Agerpres.