ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Toți cetățenii care au împlinit vârsta de 18 ani ar putea dispune în curând de un cont bancar, care va veni la pachet cu un card. Prin acesta se vor putea efectua toate tranzacțiile, inclusiv primirea salariilor și a beneficiilor sociale, transfer de diferite fonduri, etc. iar în curând, majoritatea acestor tranzacții se vor presta prin plată fără numerar, susțin doi parlamentari ai Puterii, potrivit știripesurse. 

Parlamentarii George Tuță (PNL) si Radu Oprea (PSD) au prezentat miercuri un Proiect de Lege care vizează incluziunea financiară și prin aceasta, necesitatea de a crea un cont bancar pentru toți cetățenii și trecerea la o nouă etapă, aceea a digitalizării.

Acest lucru s-ar putea realiza prin completarea și modificarea Legii nr. 258/2017 și Legii nr. 70/2015 „pentru întărirea disciplinei financiare privind operațiunile de încasări și plăți în numerar”  și a Ordonanței De Urgență nr. 146/2002 „privind introducerea sistemelor moderne de plată” și se consideră  că astfel se va îmbunătăți relația cetățenilor cu statul. 

Prin aceste modficări, Trezoreria va fi obligată să facă tranziția de la sistemele normale de plată la cele digitale, moderne. 
 

Un alt aspect, vizează obligarea comercianților din România de a folosi cel puțin un instrument de plată fără numerar, deci o plată cu cardul. Prin urmare, acest lucru vizează impulsionarea cetățenilor dar și a micilor comercianți spre a trece la metodele moderne urmărite  de modificările legilor amintite. 

Acest proiect ar avea ca scop „creșterea gradului de digitalizare”, „scăderea corupției funcționarilor”, „simplificarea operațiilor financiare” și „sporirea incluziunii financiare în țara noastră”.