ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Doi români au murit în Italia, în ultimele trei zile, din cauza caniculei, unul de 48 de ani care se afla la pescuit într-o localitate situată în apropiere de Verona și altul care a murit pe un teren agricol din zona Belfiore. 

Bărbatul de 48 de ani aflat la pescuit ar fi suferit un stop cardiac, potrivit declarației medicilor ambulanței, care au spus că manevrele de resuscitare nu au dat rezultate, informează B1.ro.

Celălalt român a murit luni, pe un teren agricol din zona Belfiore, tot în apropiere de Verona. De la începutul valului de căldură, alti 9 oameni au decedat în Italia.

Valul de căldură se prelungeşte şi în alte ţări. În Slovacia este in vigoare o informare de caniculă până duminică.

În Spania, în oraşul Xativa, de lângă Valencia s-au înregistrat 45,9 grade, cea mai ridicată temperatură măsurată în ţară în ultimii trei ani de zile. 

În Elveţia, mai multe oraşe au anunţat că au depăşit recordul istoric de temperatură. În Geneva, mercurul din termometre a urcat până la 39,7 grade, în timp ce la Nyon, Neacuhatel şi Sion s-au înregistrat 38 de grade.