Ministrul Apelor și Pădurilor, Doina Pană, a demisionat din funcție, invocând motive de sănătate, potrivit unui comunicat al ministerului. Ulterior, Liviu Dragnea a anunțat că înlocuitorul lui Pană se va decide zilele următoare, într-o ședință a conducerii lărgite a PSD. 

Doina Pană și-a anunțat demisia din funcția de ministru al Apelor și Pădurilor, motivând că nu îi mai permite starea de sănătate să continue activitatea în Guvern, potrivit News.ro.

Ea a prezentat un raport de activitate în care susține că prin măsurile luate în domeniul Păduri în cele două mandate de ministru și-a îndeplinit misiunea - ”scăderea drastică a tăierilor ilegale de arbori din pădurile României”. 

Doina Pană și-a făcut bilanțul activității, susținând că prin măsurile luate în domeniul Păduri în cele două mandate de ministru și-a îndeplinit misiunea - ”scăderea drastică a tăierilor ilegale de arbori din pădurile României”.

”Datorită Radarului Pădurilor și a sistemului 112 pentru transportul de lemn, instrument pe care l-am implementat în 2014 și a măsurilor legislative la care am fost co-inițiator, un nou Cod Silvic și o nouă Lege a contravențiilor silvice, de la 8,8 milioane mc/an lemn tăiat ilegal (conform raportului Curtii de Conturi a României din anul 2014), s-a ajuns la circa 0,4 milioane mc/an”, se arată în raportul de activitate transmis de ministrul demisionar, care se referă la ambele sale mandate.

Doina Pană spune că, datorită Radarului Pădurilor, care nu permite achiziția de lemn tăiat ilegal, s-a ajuns la situația că România a devenit din exportator de buștean, importator de buștean: ”Exportăm pe an circa 0,3 milioane mc și importăm pe an peste  2 milioane mc”.


Propunerea pentru noul ministrul al Apelor și Pădurilor va fi stabilită în cadrul Comitetului Executiv Național, care va fi convocat zilele următoare, a anunțat, miercuri seară, liderul PSD, Liviu Dragnea, care îi mulțumește Doinei Pană "pentru activitatea deosebită depusă în Guvernul României".

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews