ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Apelor și Pădurilor, Doina Pană, a demisionat din funcție, invocând motive de sănătate, potrivit unui comunicat al ministerului. Ulterior, Liviu Dragnea a anunțat că înlocuitorul lui Pană se va decide zilele următoare, într-o ședință a conducerii lărgite a PSD. 

Doina Pană și-a anunțat demisia din funcția de ministru al Apelor și Pădurilor, motivând că nu îi mai permite starea de sănătate să continue activitatea în Guvern, potrivit News.ro.

Ea a prezentat un raport de activitate în care susține că prin măsurile luate în domeniul Păduri în cele două mandate de ministru și-a îndeplinit misiunea - ”scăderea drastică a tăierilor ilegale de arbori din pădurile României”. 

Doina Pană și-a făcut bilanțul activității, susținând că prin măsurile luate în domeniul Păduri în cele două mandate de ministru și-a îndeplinit misiunea - ”scăderea drastică a tăierilor ilegale de arbori din pădurile României”.

”Datorită Radarului Pădurilor și a sistemului 112 pentru transportul de lemn, instrument pe care l-am implementat în 2014 și a măsurilor legislative la care am fost co-inițiator, un nou Cod Silvic și o nouă Lege a contravențiilor silvice, de la 8,8 milioane mc/an lemn tăiat ilegal (conform raportului Curtii de Conturi a României din anul 2014), s-a ajuns la circa 0,4 milioane mc/an”, se arată în raportul de activitate transmis de ministrul demisionar, care se referă la ambele sale mandate.

Doina Pană spune că, datorită Radarului Pădurilor, care nu permite achiziția de lemn tăiat ilegal, s-a ajuns la situația că România a devenit din exportator de buștean, importator de buștean: ”Exportăm pe an circa 0,3 milioane mc și importăm pe an peste  2 milioane mc”.


Propunerea pentru noul ministrul al Apelor și Pădurilor va fi stabilită în cadrul Comitetului Executiv Național, care va fi convocat zilele următoare, a anunțat, miercuri seară, liderul PSD, Liviu Dragnea, care îi mulțumește Doinei Pană "pentru activitatea deosebită depusă în Guvernul României".