ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Adrian Brișcan, un fost procuror pensionat în 2021, a decedat duminică la vârsta de 52 de ani, după ce i s-a făcut rău la domiciliul său din Oradea. În ciuda eforturilor depuse de personalul medical, acesta nu a putut fi resuscitat, potrivit Știripesurse.

Tragicul incident s-a petrecut duminică dimineață, când lui Adrian Brișcan i s-a făcut rău, având dificultăți de respirație. Membrii familiei, îngrijorați, au sunat prompt la serviciile de urgență, la ora 10:20, solicitând asistență de urgență. Mai multe echipaje medicale, printre care Ambulanța Bihor și SMURD Bihor, s-au deplasat de urgență la fața locului pentru a acorda ajutor medical.
 
"Trei mașini ale SMURD au venit, apoi a venit și Poliția", a declarat unul dintre vecini. 

Când primul echipaj medical al Ambulanței Bihor a ajuns la fața locului, fostul magistrat nu mai era conștient, iar personalul medical a solicitat intervenția SMURD. Deși au încercat mai bine de o oră să-l resusciteze, din nefericire, salvatorii nu au reușit, fiind nevoiți să declare decesul. 

La fața locului a ajuns, ulterior, și un echipaj de poliție. "Nu sunt suspiciuni că persoana a fost victima unei infracțiuni", a declarat, pentru BIHOREANUL, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Bihor, comisar șef Alina Fărcuța. 
 
În ciuda eforturilor de a-l resuscita timp de mai bine de o oră, echipele de salvare nu au reușit să îl resusciteze, declarându-l în cele din urmă decedat.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Bihor, comisarul șef Alina Fărcuța, a declarat că nu există suspiciuni privind alte infracțiuni în legătură cu acest caz.

Adrian Brișcan, originar din Oradea, și-a început cariera judiciară în 1998, când a fost numit procuror la Parchetul Oradea prin decret prezidențial.

În 2010, Adrian Brișcan a promovat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, unde a continuat să activeze până la pensionarea sa în 2021, la vârsta de 50 de ani.

De numele lui Brișcan se leagă și controvesatul caz al fostului prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Vasile Popa. Brișcan și-a denunțat șeful pentru că i-ar fi distrus un rechizitoriu. Popa a fost achitat la Curtea de Apel Timișoara, însă ÎCCJ a dispus în cele din urmă o condamnare de 6 ani.

Adrian Brișcan era căsătorit și avea un copil.