ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul atacant rus Serghei Dmitriev a murit pe 26 decembrie, potrivit unuia dintre fostele sale cluburi, Zenit Sankt Petersburg, scrie eurweeklynews.

„Zenit exprimă condoleanțe familiei și prietenilor lui Serghei Dmitriev. Legendarul atacant al alb-albaștrilor s-a stins din viață pe 26 decembrie", se arată într-un comunicat al clubului.

Serghei Dmitriev s-a născut la 19 martie 1964, la Leningrad. El a debutat la Zenit la vârsta de 18 ani și a jucat apoi pentru echipa principală din Leningrad (ulterior Zenit Sankt Petersburg) timp de încă opt ani. Pentru Zenit, atacantul a câștigat Campionatul URSS.

Pe parcursul lungii sale cariere, Dmitriev a jucat pentru Dynamo Moscova, CSKA și Spartak Moscova, reprezentând Tyumen, Svetogorets și Kristall Smolensk. De asemenea, a jucat în Spania, Austria, Elveția, Israel și Germania. A jucat pentru URSS în mai multe rânduri. „Alb-albaștrii își exprimă sincerele condoleanțe familiei și prietenilor legendarului jucător", a adăugat clubul.

În calitate de manager, Dmitriev a preluat în special pe Dynamo Sankt Petersburg și, mai recent, a antrenat echipa Under 21 a lui Tosno în perioada 2016-2018. Deocamdată nu a fost precizată cauza decesului. Oamenii au reacționat pe rețelele de socializare pentru a reacționa la veste.

„Veșnică amintire. Fie ca el să se odihnească în pace", a scris o persoană pe Twitter,