ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Medicul Lauren Gilstrap, cardiolog la Dartmouth Hitchcock Medical Center, SUA, a murit subit la vârsta de 38 de ani, însă cauza oficială a decesului nu a fost făcută publică, potrivit blogului Sage's Newsletter.

Lauren Gilstrap, cardiolog la Dartmouth Hitchcock Medical Center, a murit pe 21 octombrie, a anunțat joi președintele Colegiului, Phil Hanlon. 

Gilstrap a fost, de asemenea, profesor la Geisel School of Medicine și la The Dartmouth Institute for Health Policy and Clinical Practice. Gilstrap s-a alăturat centrului cardiac și vascular de la DHMC în 2018 și a devenit șeful programului de cardiologie avansată pentru boli cardiace și transplant în 2021, potrivit necrologului său.  

Gilstrap a lucrat pentru a îmbunătăți calitatea îngrijirii clinice pentru persoanele cu insuficiență cardiacă. Ea a absolvit Universitatea din Texas, la Austin, în 2006, ca bursieră Truman, înainte de a urma cursurile Facultății de Medicină de la Harvard.
 
Gilstrap a efectuat rezidențiatul în medicină internă la Massachusetts General Hospital și a obținut burse de cercetare în medicină cardiovasculară la Brigham and Women's Hospital, obținând în același timp și un masterat la Harvard's School of Public Health.

Potrivit necrologului său, Gilstrap a fost o "persoană cu o credință profundă" și și-a prețuit copiii "mai presus de orice".