ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pete Garner, fostul basist al trupei rock The Stone Roses, a murit la vârsta de 61 de ani., transmite Daily Mail.

Muzicianul a fost basistul inițial al trupei din Manchester, dar a părăsit grupul în 1987 pentru a lucra la HMV, deoarece nu se simțea demn de a face parte din grup.

Fostul coleg de trupă Ian Brown a fost cel care a adus omagiile regretatului rocker, afirmând că "puțini au iubit muzica la fel de mult" ca Pete.

Cauza morții sale nu a fost confirmată. 
 
Ian Brown leads tributes to original Stone Roses bassist Pete Garner

Răspunzându-i unui utilizator de pe X, fostul Twitter, care a comentat știrea, Ian a scris: "Da, foarte trist. Eram tineri punk rockeri când ne-am cunoscut în '77'.

El a continuat: "În seara dinaintea examenelor de matematică și geografie de la Petes am mers să-i vedem pe Clash. Întotdeauna m-a făcut să râd că a făcut asta și, desigur, a luat decizia corectă! X [sic]".

El a adăugat mai târziu: "Puțini au iubit muzica la fel de mult ca Pete, el a făcut baie în muzică de când a apărut [Sex Pistols'] Anarchy in the UK, pot să garantez pentru asta, iar Pete era foarte drăguț, un drăguț de modă veche, așa cum nu mai găsești! A moștenit asta de la minunata lui mamă! Dumnezeu să-l binecuvânteze pe Pete RiP X [sic]".

Pete s-a alăturat lui Ian și John Squire în fosta lor trupă The Patrol în 1980, cu trei ani înainte de a forma The Stone Roses împreună cu chitaristul ritmic Andy Couzens și bateristul Simon Wolstencroft. Alan 'Reni' Wren i-a luat locul lui Simon în 1984.

Pete a părăsit grupul în 1987 și a fost înlocuit de Mani la bas.

Grupul a început să se destrame când Reni a demisionat în aprilie 1995, în ajunul unui turneu mondial. În ciuda recenziilor foarte bune pentru Second Coming, al doilea și ultimul album de studio al trupei, John a părăsit și el Roses în martie 1996. 

Turneul mondial a avut încasări de 1,2 milioane de lire sterline, dar datoriile neplătite au făcut ca membrii grupului să câștige doar câteva mii de lire fiecare. 

Trupa s-a angajat la câteva date finale, inclusiv la un spectacol dezastruos la Festivalul Reading, pentru care au refuzat ofertele de ajutor din partea lui Slash și a fostului chitarist al trupei Smiths, Johnny Marr.

În cei 15 ani de la despărțire, Ian l-a învinuit în repetate rânduri pe John pentru destrămarea trupei, spunând: "Dacă aș fi fost în șanț și copiii mei ar fi locuit pe trotuar, m-aș fi dus și mi-aș fi luat o slujbă la B&Q înainte de a reforma The Roses". 

Între timp, John a afirmat: "Mai degrabă mi-aș scoate ficatul cu o linguriță decât să reformez The Roses".

Cu toate acestea, prietenia celor doi s-a reaprins în 2011, când au participat la înmormântarea mamei lui Mani. În acea vară, Ian s-a împăcat și cu Reni.

Hitmakerii de la Waterfall s-au reformat apoi în 2012 pentru o serie de concerte masive în aer liber și au continuat să susțină spectacole până în 2017.

Acum, John face echipă cu Liam Gallagher pentru un album comun anul viitor.

Fostul lider al trupei Oasis s-a lăudat recent că LP-ul, deocamdată fără titlu, este "cel mai bun disc" de la Revolver al trupei The Beatles.

Liam, un super-fan Beatles, și John au intrat în studio după ce primul și-a surprins fanii aducându-l pe chitarist la concertele sale de la Knebworth, în iunie anul trecut, pentru a interpreta clasicul din 1995 al grupului Britpop, Champagne Supernova.

Liam s-a lăudat că discul lor sună mai bine decât LP-ul din 1966 - care a inclus hiturile Eleanor Rigby și Yellow Submarine.

Când a fost întrebat dacă este adevărat că discul lor va fi lansat în 2024, el a răspuns la X: "Este cel mai bun disc de la Revolver încoace".