ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


E doliu în lumea sportului bihorean. Unul dintre cei mai vechi antrenori de judo din Oradea, Ioan Hălmăjan, a încetat din viață, informează eBihoreanul.

Anunțul a fost făcut de Federația Română de Judo, pe pagina de Facebook: 

Ioan Halmajan a predat judogiul (n.r. - echipamentul specific practicanților de judo) pentru eternitate!”, au transmis oficialii federali, care i-au adus un ultim omagiu.

Ioan Hălmăjan a fost profesor și antrenor în cadrul CSS Palatul Copiilor Oradea, unde a descoperit și inițiat o serie de judoka care au obținut ulterior numeroase titluri de campioni naționali sau chiar medalii la Campionate Europene.

În anul 1996 a fost numit director al Direcției Județene pentru Sport și Tineret Bihor, funcție pe care a ocupat-o timp de doi ani.
 

Zilele acestea a decedat, totodată, marele om de sport al județului Hunedoara, Matei Partenie, la doar 66 de ani.
 
Profesor de educație fizică și sport și de lupte libere și, de asemenea, director adjunct al Liceului cu Program Sportiv Cetate- Deva, precum și inspector școlar, Matei a decedat din cauza unei tromboze. Profesorul era vaccinat cu două doze Pfizer.

Matei Partenie a fost o personalitate în oraș și în județ, fiind absolvent și de Drept, și de Educație Fizica și sport. Mergea regulat la sala de forță, din tinerețe. A dus multe medalii ca antrenor de lupte libere pentru orașul Deva. 

Liceul unde a fost director adjunct este același liceu unde Nadia Comăneci a obținut cele mai mari rezultate la gimnastică.