ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Magda Crasnojan, s-a stins din viață ieri după-amiză. Aceasta a fost timp de mai mulți ani fotoreporter, atât pentru publicații locale din Brașov, cât și pentru publicații naționale și agenții de presă, scrie BizBrașov. 

La 40 de ani, aflase că are cancer și a suferit două intervenții chirurgicale pentru extirparea unor tumori, dintre care una pe creier. Deși își revenise, la începutul lunii decembrie a început din nou să se simtă rău și a ajuns într-un spital din Capitală. Din nefericire, ieri după-amiază aceasta nu a mai putut să lupte, iar inima i-a stat.

Povestea Magdei este una cât se poate de tristă. Înainte de pandemie a ieșit din presă și s-a angajat la o companie brașoveană. Ulterior, aceasta a fost diagnosticată cu o afecțiune oncologică, potrivit unui articol publicat de Life.ro în 2022.

Potrivit aceleiași surse, Magda ducea o viață normală până în octombrie 2021, când anumite simptome au determinat-o să meargă la medic. Printre acestea s-au numărat oboseala, amețelile și lipsa concentrării. Ulterior, aceasta a declarat chiar o incapacitate de coordonare a mișcărilor. 

„Pe la începutul lui octombrie a anului trecut însă am început să am niște amețeli foarte puternice pe care le-am pus pe seama stresului, a oboselii. Adevărul este însă că abia ajungeam la birou, atât de intense erau.” A recunoscut Magda într-un interviu pentru Life.ro

Tânăra care nu împlinise încă 40 de ani, s-a perindat de la un specialist la altu, de la un ginecolog, la un neurolog, iar părerile au fost împărțite. Unii medici i-au spus că ar putea fi o semipareză, alții că ar avea probleme abdominale, asta până când, potrivit interviului acordat pentru Life.ro,i s-a spus că are o tumoare pe creier. 

„M-a dus într-un salon izolat, din pricină de Covid, iar în seara aia am făcut un CT. De acolo, medicul a ieșit cu o față lungă și mi-a spus: „Doamnă, e o problemă. Aveți ceva crescut acolo”. Eu am întrebat: „O tumoare?”. „Da”, a zis.”, a declarat Magda. 

Ulterior, aceasta aa aflat că tumoarea de la nivelul creierului „plecase” de la ovare, care erau și ele afectate de patologia oncologică.

„În 20 mai m-am operat la burtă și a fost foarte complicat. Atunci, o doctoriță de la stat m-a trimis acasă să mor, că am cancer de gradul IV. I-a și zis mamei: "lăsați-o în pace, nu o mai chinuiți, că nu are nicio șansă”.”

Ultimii doi ani de zile au însemnat un chin îngrozitor pentru Magda, care a vizitat coridoarele spitalelor cu o frecvență tragică la această vârstă, făcând chimioterapie, radioterapie și sperând că într-o zi viața ei va reveni la normal. 
 
 „E doliu în presa brașoveană. Aseară, inima atât de chinuită a Magdei, fosta nostră colegă de la Monitorul Expres, s-a oprit!Rămas bun, Magda Crasnojan ! Dumnezeu să-ți odihnească sufletul în pace!Condoleanțe, Claudiu Crasnojan și colegilor din Brașov, pe care i-am admirat cum au încercat să te salveze până în ultima clipă!”, a scris Camelia Csiki, jurnalist TVR, pe Facebook.