ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Ligii Maiștrilor Militari de Marină, Adrian Cristocea, a absolvit Liceul Militar de Marină „Alexandru Ioan Cuza” în anul 1986, apoi a absolvit și Institutul de Marină „Mircea cel Bătrân„, Secția Maiștri Militari de Marină, în 1898, potrivit RTV. 

„Am crescut înconjurat de marinari. Un unchi era șef de echipaj pe un pescador oceanic. Îmi amintesc că venea odată la doi ani acasă. Am avut și unchi ofițeri în Marina militară și, copil fiind, prima dată m-a atras haina militară”, a mărturisit regretatul Adrian Cristocea, în timp ce încă mai era în viață. 

Forțele Navale Române au anunțat pe Facebook:

„Transmitem cu profund regret vestea foarte tristă că Președintele Ligii Maiștrilor Militari de Marină, maistrul militar principal (în rezervă) Adrian Cristocea, a decedat astăzi, 20 februarie, la vârsta de doar 55 de ani, lăsând un gol imens în marea familie a Forțelor Navale Române. 

Absolvent al Liceului Militar de Marină „Alexandru Ioan Cuza”, Promoția 1986, și al Institutului de Marină „Mircea cel Bătrân”, Secția Maiștri Militari de Marină, Promoția 1989, a activat ca maistru militar de marină, ocupând diferite funcții și participând la diferite misiuni interne și internaționale.

De-a lungul carierei sale s-a remarcat ca un bun profesionist și a îndeplinit diferite funcții, precum specialist principal 1 scafandru Grup Scafandri de Luptă în perioada 1989-1996, specialist principal 1 scafandru Grup Scafandri EOD în perioada1996-2006 și maistru militar de stat major și consilier al comandantului la Divizionul Scafandri pentru Operații Speciale în perioada 2012- 2015.

A îndeplinit cu mândrie numeroase misiuni încredințate, prin participarea sa în anii 2001, 2002 și 2003 ca membru al forței de protecție la rotirea contingentelor KFOR; în anul 2002 la „Strong Resolve”, în Marea Baltică și pe teritoriul Danemarcei, Norvegiei și Poloniei; în anul 2005 la exercițiul NATO „Rescuer-Medceur” în Georgia; în anul 2006 la exercițiul NATO „Steadfast Jaguar” în Insulele Capului Verde; în perioada august 2013 - martie 2014 în Afganistan cu ROUSOTG-3, primind ulterior și titlul de Veteran în Teatrele de Operații. Conducerea Statului Major al Forțelor Navale își exprimă profundul regret pentru pierderea camaradului nostru și transmite sincere condoleanțe familiei îndurerate. Dumnezeu să îl odihnească în pace! ”

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews