ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Miercuri, 3 aprilie, în jurul orei 16:00, după o grea suferință provocată de cancer, arhidiaconul Lavrentie Țurcanu a plecat la cele veșnice, la vârsta de 48 de ani. Clericul a petrecut în ascultare și rugăciune timp de 32 de ani, fiind din tinerețe în obștea Mănăstirii Neamț, de la 16 ani. Slujba Înmormântării va avea loc sâmbătă, transmite Ziarul Lumina.

Clericul s-a născut în data de 19 ianuarie 1976, în comuna Vinderei din județul Vaslui, din părinții Ioan și Elena, primind la botez numele Lucian. A absolvit Seminarul Teologic de la Mănăstirea Neamț și a urmat cursurile Facultății de Teologie Ortodoxă din Constanța. În data de 17 august 1992 a intrat în mănăstire, iar de sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, la 30 noiembrie 1995, a fost tuns în monahism. Slujba a fost oficiată atunci de părintele arhimandrit Irineu Cheorbeja, starețul așezământului monahal de la Neamț, naș de călugărie fiind părintele protosinghel Melchisedec Romcea.

În data de 23 mai 1996, părintele Lavrentie Țurcanu a primit hirotonia întru diacon de la Preasfințitul Ioachim Vasluianul, Episcopul Hușilor, iar în data de 13 august 2017, cu prilejul sfințirii bisericii Schitului Icoana Veche, clericul este hirotesit arhidiacon de către Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

De-a lungul timpului, părintele Lavrentie a îndeplinit mai multe ascultări: a fost paracliser, econom și șofer al așezământului monahal.

Slujba Înmormântării va avea loc sâmbătă, 6 aprilie, începând cu ora 10:00.

Dumnezeu să-l ierte și cu drepții să-l așeze!