ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul președinte Donald Trump i-a cerut duminică președintelui Joe Biden să demisioneze ”în rușine” pentru modul în care a gestionat retragerea din Afganistan și alte probleme, potrivit NY Post.

"Este timpul ca Joe Biden să demisioneze în rușine pentru ceea ce a permis să se întâmple în Afganistan, împreună cu creșterea extraordinară a cazurilor de Covid, catastrofa de la Frontieră, distrugerea independenței energetice și economia noastră paralizată", a scris fostul președinte într-un comunicat.

Administrația Trump negociase termenii retragerii trupelor americane din Afganistan până la 1 mai. Trump chiar a luat în considerare retragerea trupelor din regiune înainte de a părăsi mandatul.

Când președintele Biden a anunțat că intenționează să retragă complet trupele din Afganistan până la 11 septembrie, când se împlinesc 20 de ani de la atacurile de la 11 septembrie, a fost criticat de Trump, care a insistat ca Biden să se "țină cât mai aproape" de propriul său obiectiv de a retrage trupele la 1 mai.

"Am făcut posibilă retragerea timpurie prin retragerea deja a unei mari părți din echipamentele noastre de miliarde de dolari și, mai important, prin reducerea prezenței noastre militare la mai puțin de 2.000 de soldați de la nivelul de 16.000 care era acolo (la fel și în Irak și zero trupe în Siria, cu excepția zonei în care am ȚINUT PETROLUL)", a declarat el într-un e-mail adresat susținătorilor în aprilie.

Republicanii l-au criticat pe Biden pentru actuala criză din această țară, unde SUA au menținut o prezență timp de 20 de ani.