ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul președinte Donald Trump i-a îndemnat pe republicani să nu susțină programul președintelui Joe Biden, într-o declarație de o frază transmisă duminică, potrivit Daily Mail.

„Planul democraților, dacă va fi aprobat la orice nivel, va împinge țara noastră spre socialism!”, a spus Trump.  

Fostul președinte se referea cel mai probabil la proiectul de buget de 3,5 trilioane de dolari pe care democrații continuă să îl negocieze.

Senatorii „democrați” vor folosi procesul de reconciliere în Senat, pentru a evita împiedicarea adoptării proiectului de lege - în condițiile în care sunt necesare 60 de voturi. 

Cu toate acestea, Biden a întâmpinat dificultăți în a atrage toți senatorii „democrați”, principalele rețineri fiind manifestate de senatoarea Kyrsten Sinema din Arizona și de senatorul Joe Manchin din Virginia de Vest. 

Trump ar mai putea încerca să anuleze și proiectul de lege bipartizan de infrastructură al lui Biden. 

Acest proiect de lege de 1,2 trilioane de dolari a trecut deja de Senat, dar este blocat în Camera Reprezentanților de către progresiști - care doresc ca „democrații” moderați să voteze pentru pachetul mai mare, de 3,5 trilioane de dolari.      

„Democrații” din Camera Reprezentanților ar putea să adopte și acest proiect de lege în mod unilateral, dar inițial se aștepta ca acesta să primească un oarecare sprijin republican. 

În Senat, proiectul de lege privind infrastructura a trecut cu 69-30.  

Trump le-a spus în repetate rânduri republicanilor să nu-i ofere nici un ajutor lui Biden.   

„Este o pierdere pentru SUA, o afacere teribilă, care îi face pe republicani să pară slabi, proști și tâmpiți”, a spus Trump într-o declarație din iulie, încercând să îi convingă pe senatorii republicani să nu treacă de partea cealaltă votând în favoarea bugetului infrastructurii. 

„Nu ar trebui să fie făcut. Creează o pistă de alunecare ușoară pentru ca democrații să treacă apoi dincolo de ceea ce oricine a crezut că este posibil în legislația viitoare. ... Nu o faceți, republicanilor! Patrioții nu vor uita niciodată!”, a spus el.