ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul președinte Donald Trump a anunțat numele mai multor pretendenți la funcția de vicepreședinte în viitorul său cabinet.

Fostul și posibil viitorul Președinte al SUA a făcut aceste comentarii pentru Maria Bartiromo de la Fox News într-un interviu difuzat în cadrul emisiunii "Sunday Morning Futures" din 4 februarie, transmite Epoch Times.

Întrebat când își va anunța patenerul politic pentru a treia sa candidatură la Casa Albă, președintele Trump a spus: "Nu pentru o vreme".

"Adică, avem atât de mulți oameni grozavi în Partidul Republican, dar nu pentru o vreme", a spus el.

"Ce criterii folosiți pentru a identifica cine este cel mai bun vicepreședinte al dumneavoastră?". a întrebat doamna Bartiromo.

Principalul considerent, a răspuns președintele Trump, este "cine ar fi un președinte bun?".

Bartiromo a continuat întrebându-l direct pe președintele Trump pe cine va alege ca vicepreședinte în 2024.

"Am o mulțime de idei bune, dar nu m-am hotărât", a răspuns președintele Trump.

Totuși el a menționat numele mai multor candidați pentru poziția nr. 2 în guvernul federal, inclusiv senatorul Tim Scott și guvernatorul din Dakota de Sud, Kristi Noem - doi dintre cei care au fost considerați de mult timp drept perspective de top. Alte nume menționate în mod obișnuit sunt senatorul J.D. Vance și președinta Conferinței republicane din Camera Reprezentanților, Elise Stefanik.

Dar președintele Trump i-a menționat în mod specific pe Scott și pe Noem în timpul interviului.

"L-am sunat pe Tim Scott (...) și i-am spus: "Ești un candidat mult mai bun pentru mine decât ai fost pentru tine însuți", a declarat președintele Trump, citând sprijinul energic al lui Scott pentru președintele Trump în mai multe etape de campanie.

Scott a organizat o candidatură la Casa Albă anul trecut, dar a renunțat după ce nu a reușit să câștige în sondaje. Ulterior, el l-a susținut pe președintele Trump.

"L-am urmărit în ultima săptămână apărându-mă, luându-mi apărarea și luptând pentru mine și am spus: 'Omule, ești o persoană mult mai bună pentru mine decât ești pentru tine însuți'. Pentru că pentru el însuși, a fost discret", a declarat președintele Trump. "Pentru mine, el a fost un adevărat tigru. A fost incredibil".

Cu toate acestea, când a fost presat să spună dacă domnul Scott va fi contracandidatul său, președintele Trump a mai spus: "Ar putea fi, ar putea fi o mulțime de oameni".

De asemenea, el a menționat-o direct pe Noem.

"Kristi Noem a fost incredibilă luptând pentru mine", a spus președintele Trump. "Ea a spus: "Nu aș candida niciodată împotriva lui, pentru că nu-l pot învinge". A fost un lucru foarte drăguț pe care l-a spus".

Trump a răspuns și speculațiilor legate de RFK Jr.

El a negat cu tărie afirmațiile potrivit cărora l-ar fi luat în considerare pe Robert F. Kennedy Jr. pentru a fi contracandidatul său.

Kennedy, fiul fostului procuror general Robert F. Kennedy, își pregătește în prezent o candidatură independentă pentru Casa Albă. Ca și președintele Trump, Kennedy a desfășurat o campanie anti-sistem, criticând birocrația existentă și susținând că el însuși este ținta unor opozanți.

Cu teme și mesaje similare în campania lor, perspectiva ca cei doi să facă echipă a fost mult timp discutată în politică.

Cu toate acestea, ambii au negat în diferite ocazii speculațiile, fiecare dintre ei spunând că au prea multe diferențe pentru a crea efectiv o echipă.

În timpul interviului său cu președintele Trump, Bartiromo a citat rapoarte potrivit cărora echipa de campanie a președintelui Trump a luat legătura cu  Kennedy.

Președintele Trump a respins acest lucru ca fiind "o poveste falsă", dar a spus totuși: "Îmi place foarte mult de el".

În timpul interviului, președintele Trump a abordat, de asemenea, perspectiva unui viitor cabinet și cine ar putea fi implicat în acesta.

Unele dintre acestea ar fi fețe care se vor întoarce, a spus președintele Trump.

"Este corect să credem că veți avea o serie de foști oficiali în noul dvs. cabinet?". a întrebat doamna Bartiromo.

"Îi voi pune pe unii înapoi", a răspuns președintele Trump.

Președintele Trump a recunoscut, așa cum a făcut-o și cu alte ocazii, că a făcut unele greșeli de personal în timpul ultimei sale perioade la Casa Albă, dar a respins importanța acestor pași greșiți.

"Desigur, dar toată lumea face", a răspuns președintele Trump când a fost întrebat despre acestea.

Ca și în alte ocazii, el a subliniat că a fost un outsider la Washington în 2016, ceea ce l-a obligat să se bazeze pe sfaturile unor persoane care nu aveau de fapt la inimă interesele sale.

Acum, președintele Trump a spus: "Cunosc oameni pe care nu-i cunoșteam înainte. Îi cunosc acum pe cei deștepți, îi cunosc pe cei proști, îi cunosc pe cei slabi și pe cei puternici".

În ceea ce privește potențialele figuri care ar putea reveni, președintele Trump a fost rezervat.

Întrebat despre perspectiva ca fostul secretar de stat Mike Pompeo să revină, președintele Trump a spus: "Nu știu".

De asemenea, a fost întrebat despre fostul director al Serviciului Național de Informații, John Ratcliffe, pe care președintele Trump l-a lăudat ca fiind "fantastic".

El a spus că Ratcliffe "a făcut o treabă excelentă".

Președintele Trump a adăugat că Dr. Ben Carson, fostul șef al Departamentului pentru Locuințe și Dezvoltare Urbană, a făcut, de asemenea, o treabă excelentă.

"Deci vă așteptați ca ei să facă parte din cabinetul dumneavoastră?". a întrebat jurnalista Fox News.

"Unii dintre ei", a răspuns președintele Trump. "Adică, dacă cineva a făcut o treabă bună, aș face asta. Da", a încheiat relatarea sursa citată.