ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul președinte Donald Trump a acuzat CNN de defăimare și a cerut daune de 475 de milioane de dolari, după ce postul l-a numit „rasist” și l-a comparat cu Adolf Hitler, relatează Daily Mail.

Postul american de știri a încercat să-l defăimeze pe fostul președinte american "cu o serie de etichete tot mai scandaloase, false și defăimătoare de "rasist", "lacheu al Rusiei", "insurecționist" și, în cele din urmă, "Hitler"", au susținut avocații lui Trump. Procesul a fost intentat la tribunalul federal din Fort Lauderdale, relatează The Guardian.

CNN, pretins a fi o sursă de știri „de încredere”, a încercat să își folosească influența pentru a-l defăima pe reclamant în mintea telespectatorilor și cititorilor săi cu scopul de a-l învinge politic", se arată în dosar.

Trump a susținut că CNN și-a folosit influența ca organizație de știri de top pentru a-l învinge politic. CNN a refuzat să comenteze cazul.

Trump, susține în procesul de 29 de pagini că CNN avea un lung istoric de critici la adresa sa, dar că și-a intensificat atacurile în ultimele luni deoarece rețeaua se teme că va candida din nou la președinție în 2024.

"Ca parte a efortului său concertat de a înclina balanța politică spre stânga, CNN a încercat să îl păteze pe reclamant", se arată în proces.

Procesul enumeră mai multe cazuri în care CNN a părut să îl compare pe Trump cu Hitler, inclusiv un reportaj special din ianuarie 2022 al prezentatorului Fareed Zakaria care a inclus imagini cu dictatorul german din secolul XX.
The 29-page complaint claims CNN has stepped up its attacks in recent months amid speculation that Trump is preparing to announce a 2024 run for president