ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul președinte Donald Trump a făcut campanie joi într-unul dintre cele mai democrate comitate din țară, organizând un miting în sudul Bronxului.
 
În emisiunea "AC360" difuzată joi de CNN, corespondentul național al CNN, Kristen Holmes, a declarat că prezența la mitingul din Bronx al fostului candidat republican la președinția din 2024, fostul președinte Donald Trump, în acea zi, a fost "o mulțime mai mare decât cred că și-ar dori democrații să vadă" și că au fost "un număr" de persoane cu care a vorbit și care au spus că au votat pentru președintele Joe Biden în 2020, dar că acum caută un alt candidat din cauza frustrării lor față de condițiile din economie.
 
 

Holmes a spus: "Ei bine, cu siguranță, o mulțime mai mare decât cred că democrații ar dori să vadă, mai ales având în vedere că acesta este unul dintre cele mai democrate comitate din întreaga țară".

După ce a declarat că la mitingurile lui Trump vin adesea persoane care nu sunt din zona în care are loc mitingul și care au călătorit distanțe mari pentru a participa la miting, la acest eveniment "au fost mulți oameni aici care erau de fapt din Bronx".

Ea a adăugat: "Chiar înainte de a intra la miting... am vorbit cu o serie de oameni din afara comunității și reacția... a fost într-adevăr mixtă" și că au existat "o serie" de foști votanți ai lui Biden care erau "foarte nemulțumiți", în special de economie și care căutau alternativ la Biden.
 
 
Trump s-a adresat susținătorilor în Parcul Crotona, un spațiu verde public dintr-un cartier care se numără printre cele mai diverse și cele mai sărace din oraș, o schimbare față de zonele majoritar albe în care organizează majoritatea mitingurilor sale. Deși mulțimea nu era la fel de diversă ca în South Bronx în ansamblu, ea includea un număr mare de alegători de culoare și hispanici; limba spaniolă s-a auzit în toată mulțimea.

Trump, în discursul său, s-a prezentat ca un președinte mai bun pentru alegătorii de culoare și hispanici decât președintele Joe Biden, în timp ce l-a atacat pe Biden în privința imigrației, o problemă pe care Trump a pus-o în centrul campaniei sale. El a insistat că "cel mai mare impact negativ" al afluxului de imigranți în New York este "împotriva populației noastre de culoare și a populației hispanice care își pierd locurile de muncă, își pierd locuințele, pierd tot ce pot pierde".

Unii din mulțime au răspuns scandând "Construiți zidul", o referire la impulsul lui Trump, în timp ce se afla la Casa Albă, de a construi o barieră la granița dintre SUA și Mexic.

În condițiile în care Trump a fost izolat la New York o mare parte din ultimele șase săptămâni din cauza procesului său, campania prezumtivului candidat republican a planificat o serie de opriri locale în orașul său natal înainte și după proces. El a vizitat un magazin din Harlem, a trecut pe la un șantier de construcții și a organizat o ședință foto la o cazarmă de pompieri locală.

Dar mitingul din Bronx a fost primul său eveniment deschis publicului larg, în timp ce insistă că încearcă să câștige un stat cu o majoritate covârșitoare de democrați care nu a mai susținut un republican la președinție de la Ronald Reagan în 1984.
 
Pe lângă faptul că a creat un spectacol al participanților la miting și al protestatarilor, mitingul i-a oferit lui Trump și ocazia de a sublinia ceea ce el susține că sunt avantaje pe probleme economice și de imigrație care ar putea afecta blocurile cheie de vot ale democraților.

"Strategia este de a le demonstra alegătorilor din Bronx și New York că nu este vorba de alegerile prezidențiale obișnuite, că Donald Trump este aici pentru a reprezenta pe toată lumea și pentru a readuce țara noastră pe drumul cel bun", a declarat reprezentantul republican din Florida, Byron Donalds, un potențial contracandidat al lui Trump, care a crescut în Brooklyn și a luat cuvântul la miting.

Fostul președinte și-a deschis mitingul cu o odă adusă orașului său natal, vorbind despre începuturile umile ale acestuia, un mic post comercial olandez, înainte de a deveni o capitală culturală plină de farmec care "a inspirat întreaga lume". În timp ce Trump și-a stabilit reședința în Florida în 2019, el și-a amintit joi de eforturile sale de a revitaliza patinoarul Wollman Rink din Central Park și de oamenii pe care i-a cunoscut în domeniul imobiliar.

"Toată lumea voia să fie aici", a spus el audienței entuziaste. "Dar, din păcate, acesta este acum un oraș în declin".
 
Discursul integral: