ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul președinte Trump a obținut o majoritate confortabilă de voturi în sondajul de opinie al Conferinței de Acțiune Politică Conservatoare (CPAC), menținându-și poziția de favorit pentru nominalizarea republicană la alegerile prezidențiale din 2024, relatează publicația americană The Hill, citată de ȘtiripeSurse.

Organizatorii au anunțat la convenția CPAC din Texas că Trump a obținut 69% din voturi, urmat de guvernatorul statului Florida, Ron DeSantis (R), cu 24%. Trump și-a mărit avansul față de ultimul sondaj de opinie CPAC din februarie, când a primit sprijinul a 59 la sută dintre participanții la vot, față de 28 la sută pentru DeSantis.

Senatorul Ted Cruz (R-Texas) s-a clasat pe locul al treilea cu 2 la sută, în timp ce alte opțiuni au primit un sprijin de 1 la sută sau mai puțin.

Rezultatele au arătat, de asemenea, că participanții la CPAC nu se așteaptă, în mare parte, ca președintele Biden sau vicepreședintele Harris să fie candidatul democrat în 2024. Speculațiile o vizează ori pe nevasta lui Obama, Michelle, ori pe cea a lui Clinton, funesta Hillary, supranumită Killary.