ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul președinte american Donald Trump a publicat miercuri o serie de materiale video scurte în care cere o detensionare militară în războiul din Ucraina, după invadarea de către Rusia a acestei țări, și dă asigurări că, dacă ar mai fi fost el președinte, acest conflict nu ar fi avut loc, transmite EFE, citat de Știrile TVR.

''Dacă aș fi eu președinte (al SUA), războiul Rusia-Ucraina nu ar fi avut loc niciodată (...) Nici într-un milion de ani. Dar chiar și acum, dacă aș fi eu președinte, aș putea negocia în 24 de ore încheierea acestui război oribil care se intensifică rapid'', a susținut Trump într-una dintre înregistrările video.

Trump a cerut, conform sursei citate, o reducere imediată a tensiunilor și restabilirea păcii în Ucraina, lansând totodată un atac la adresa președintelui democrat Joe Biden, pentru că face ''ceea ce acum 10 luni spunea că ar provoca cel de-al Treilea Război Mondial: trimite tancuri americane în Ucraina''.

''Slăbiciunea și incompetența lui Biden ne-au adus în pragul unui război nuclear'', a afirmat Trump.

Trump susține că, ''atunci când va fi președinte'', SUA vor fi din nou o țară ''puternică'', pentru că ''acum nu ne respectă''. ''Acum doi ani și jumătate mulți ne respectau'', a adăugat el, referindu-se la perioada în care el se afla încă la Casa Albă.

''Trebuie să punem capăt acestui război ridicol și să cerem pace în Ucraina acum, înainte ca situația să se înrăutățească'', a insistat el.