ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul președinte Donald Trump i-a criticat sâmbătă, la un miting în Alabama, pe generalii woke* din armata Statelor Unite, pe care i-a comparat cu generalul George Patton din al Doilea Război Mondial, relatează Breitbart.
 
*(Woke (/woʊk/ wohk) este un termen, originar din Statele Unite, care se referea inițial la conștientizarea prejudecăților și discriminării rasiale. Ulterior, a ajuns să cuprindă și conștientizarea altor probleme de inegalitate socială, de exemplu, în ceea ce privește genul și orientarea sexuală, conform Google)

Înainte de mitingul său, fostul președinte a difuzat un clip cu un discurs de șase minute rostit de actorul George C. Scott din filmul Patton.
 

"Ne-am săturat de generalii răi pe care îi avem, nu-i așa?", a întrebat el, arătând spre eșecul președintelui Joe Biden și al armatei americane de a se retrage din Afganistan.

De asemenea, președintele l-a criticat pe șeful Statului Major interarme, Mark Milley, amintindu-și când a mers împreună cu acesta la biserica St. John's Church prin Lafayette Square pentru a sfida protestatarii de stânga și apoi și-a cerut scuze presei pentru că a făcut acest lucru.

"Am spus că acest tip nu are ceea ce trebuie și vedeți asta acum, pentru că este cea mai proastă decizie pe care am văzut-o vreodată", a spus el.

Trump a declarat că a fost inspirat să pună clipul lui Patton chiar înainte de mitingul său.

"Am spus: 'Ia repede clipul ăla. Oamenii din Alabama înțeleg asta'", a spus el.

"Credeți că generalul Patton era woke? Nu cred", a spus Trump și a adăugat: "El era exact opusul

VIDEO cu discursul lui Trump: