ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Donald Trump, președintele SUA deposedat de funcție, l-a criticat pe președintele „Marii Resetări” Joe Biden în timp ce criza de la frontieră se agravează, relevă FoxNews.

Într-un interviu cu Maria Bartiromo la „Fox News Primetime” (ora de vârf), Trump a spus că el și președintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador stabiliseră o „relație grozavă”, având interesul comun de a controla imigrația ilegală și de a construi un zid eficient la frontieră. 

„[Lopez Obrador] este un domn remarcabil. Am avut o relație foarte bună. Ei aveau 28.000 de soldați la granița noastră, în timp ce noi construiam zidul... și ei îi opreau [pe migranți] și la granița lor sudică, cu Honduras, El Salvador și Guatemala", a spus Trump.

„Acum, vin încoace. Uitați-vă. Vin din țări străine. Văd că vin din Yemen. Vin din Orientul Mijlociu. Vin de peste tot”, a spus fostul președinte american. „Sunt aduși aici și ne invadează țara. Este scandalos!”, consideră Trump.

„Ne vor distruge țara dacă nu luăm atitudine”

Trump s-a arătat indignat că Biden a năruit progresul pe care Administrația sa l-a făcut la frontieră în ceea ce privește securitatea națională și verificarea solicitanților de azil. 

„Sincer, țara noastră nu poate face față [creșterii numărului imigranților]. Este o criză cum rar am mai avut și cum sigur nu am mai avut niciodată la graniță. Dar va fi mult mai rău de-atât."

Anterior acestui interviu, Trump și-a exprimat nemulțumirea față de criza tot mai pronunțată de la granița SUA-Mexic, unde imigranții ilegali și solicitanții de azil au copleșit autoritățile federale, în timp ce Biden a dispus oprirea construcției zidului - proiectul fostului președinte. 

„Granița noastră este acum scăpată de sub control”, din cauza conducerii dezastruoase a lui Joe Biden. Poliția noastră de frontieră și agenții de la Biroul de Imigrări au fost tratați nerespectuos, umiliți și batjocoriți de Administrația Biden”, a afirmat Trump într-o declarație făcută la începutul lunii. 

„În fiecare oră, în țara noastră pătrund ilegal mase de oameni care nu ar trebui să fie aici, și situația se înrăutățește cu fiecare minut ce trece. Mulți au antecedente penale și mulți alții au, și răspândesc, Covid. Ordinul privind implementarea legilor imigrației în interiorul granițelor a fost blocat, iar infractorii care odată erau înlăturați de Administrația noastră sunt acum eliberați din nou pe străzi să comită fapte odioase și violente”. 

„Ofițerii din cadrul Biroului de Imigrări dorescu cu disperare să-i prindă pe acești infractori condamnați, dar Biden nu îi lasă”, a continuat el. 

Trump a descris criza ca fiind un „tsunami” de proporții tot mai mari și s-a arătat revoltat de modul în care comunitățile de la frontieră sunt copleșite de imigranți ilegal care nu sunt testați de coronavirus, în ciuda restricțiilor federale stricte impuse cetățenilor americani care călătoresc sau fac comerț.

„Administrația Biden trebuie să pună capăt imediat coșmarului de la frontieră pe care l-a dezlănțuit asupra Națiunii noastre!” a tunat Trump în încheierea declarației sale.