ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele american Donald Trump s-a externat din spitalul militar „Walter Reed”, din apropierea capitalei, unde s-a internat, vineri, după ce fusese testat pozitiv la coronavirus, boală pentru care avea să primească un tratament explicat de bioeticianul Virgiliu Gheorghe pentru ActiveNews

„Voi părăsi excelentul Centru Medical „Walter Reed” astăzi la 6:30 PM (1:30 AM ora României -n.r.). Mă simt foarte bine! Nu vă temeți de Covid. Nu-l lăsați să vă domine viața! Sub Administrația Trump, am dezvoltat niște medicamente și cunoștințe realmente uimitoare. Mă simt mai bine decât acum 20 de ani!”, a transmis Donald Trump, luni seara, pe contul lui de Twitter.

Cu o postare înainte, președintele SUA le-a a dat o replică oamenilor din "fake media", care îl criticau pentru că a dat duminică o tură în jurul spitalului militar Walter Reed din Bethesda, în interiorul unui vehicul securizat, de la geamul căruia și-a salutat sutele de fani adunați în apropiere pentru a-l încuraja cu rugăciuni și cântece patriotice.

„Am auzit că presa e supărată pentru că m-am dus, într-un vehicul securizat, să le mulțumesc numeroșilor fani și suporteri care au stat în fața spitalului ore în șir, chiar și zile, pentru a-și arăta simpatia față de președintele lor. Dacă n-aș fi făcut-o, presa ar fi zis: CE URÂT!!!”, a argumentat Trump pe Twitter.
 
După externare, ajuns la Casa Albă, președintele american a salutat militărește, potrivit uzanțelor, echipa  elicopterului său, nu înainte de a-și da jos masca, după cum se vede în imaginile de la fața locului ale corespondentului Breitbart (foto mai jos).
 

Președintele și prima doamnă fuseseră diagnosticați joi cu noul coronavirus, anunțând vineri că se izolează și vor urma un tratament de recuperare. Liderul de la Casa Albă a preferat să stea câteva zile în spital, pentru a-și demonstra încrederea față de sistemul sanitar și de tratamentele inovatoare propuse de personalul medical. El nu a precizat deocamdată dacă s-a vindecat sau dacă va urma un tratament similar în autoizolare. Într-o filmare publicată pe social media în timp ce era internat, Trump a transmis un mesaj optimist, stând la un birou, îmbrăcat oficial, fără să tușească sau să strănute în timp ce vorbea, deși avea răgușeală în glas. Acest lucru demonstrează fie că forma bolii a fost una ușoară în cazul lui, fie că tratamentul administrat din timp a limitat evoluția infecției.