ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Firma de infrastructură a internetului RightForge va găzdui platforma de socializare a celui de-al 45-lea președinte al SUA, Donald Trump, a declarat marți directorul general al RightForge, Martin Avila, potrivit Știri pe Surse. Deși inițial s-a spus că aplicația va fi disponibilă abia anul viitor, se fac totuși eforturi să fie lansată încă din noiembrie 2021, potrivit World-Wire.com.

După ce a fost cenzurat și chiar exclus de Twitter și Facebook, Trump urmează să-și lanseze propria aplicație de socializare, TRUTH Social, despre care speră că „va ține piept companiilor Big Tech” care practică cenzura și dau libertate de exprimare doar ideilor de o anumită orientare, „politic corectă”.

RightForge, care oferă servicii de găzduire web și administrează o rețea de servere, se mândrește că pune la dispoziție o platformă în care conținutul legal este „ferit de cenzură”, platforma fiind „construită pentru libertatea de exprimare și pentru o presă liberă”.

Martin Avila a declarat luni pentru Axios că firma pe care o conduce face pregătiri pentru ca peste 75 de milioane de utilizatori să fie pe rețeaua de socializare și că vor exista servere în întreaga lume.

Compania RightForge construiește o rețea globală ca răspuns la excluderea lui Trump și a rețelei Parler, fiind abordată de echipa Trump în acest sens încă din timpul verii, a declarat directorul general Martin Avila pentru Axios. VIDEO:
 
 
Platforma TRUTH Social va fi creată printr-o nouă companie formată printr-o fuziune a Trump Media and Technology Group și o companie specială de achiziții, Digital World Acquisition Corp.